Mihai Tudose, ironii la adresa Guvernului: Uite banii, nu e planul! Ciolanul e aproape şi trebuie împărţit la multe guri flămânde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Tudose, europarlamentar şi vicepreşedinte PSD, ironizează Guvernul Cîţu pentru modul în care pregăteşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care echipa de la Palatul Victoria întârzie cu prezentarea acestuia.

„Uite banii, nu e planul! Guvernul Cîţu reface de zor Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă elaborat greşit de Guvernul Orban. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene ne anunţă precipitat că se lucrează la „actualizarea într-o formă coerentă”. Asta înseamnă că guvernul liberal a lăsat moştenire Monstruoasei Coaliţii o „formă incoerentă” a planului de relansare economică - după ce Orban şi ai lui s-au bătut cu pumnii în piept, anul trecut, cu miliardele de euro ce vor curge de la UE, datorită şi numai datorită lor. Dar aţi observat ce linişte s-a făcut pe tema asta de la alegeri încoace? Că Bruxelles-ul e departe, ciolanul aproape şi trebuie împărţit la multe guri flămânde...”, a scris pe pagina sa de Facebook Mihai Tudose.

Europarlamentarul PSD critică întârzierea Guvernului în ceea ce priveşte PNRR. „Guvernul Cîţu a comunicat că abia în februarie va definitiva varianta „coerentă” a programului. Adică aceea care ar urma să respecte cele două praguri obligatorii de alocare a fondurilor: minim 37% pentru tranziţia verde şi 20% pentru digitalizare. E un ghid al Comisiei Europene, dacă lucrezi cu el deschis pe masă n-ai cum să greşeşti... Uite că s-a putut greşi”, a completat Tudose

Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD a arătat modul cum s-au comportat alte guverne. „Între timp, Comisia Europeană se află deja în discuţii avansate cu mai multe guverne europene, care şi-au transmis la Bruxelles prima formă a planurilor naţionale. Pentru a le putea ajusta dacă e nevoie. Termenul limită de depunere este în aprilie, după care Comisia are două luni pentru evaluare, iar ulterior Consiliul trebuie să-şi dea aprobarea într-o lună. Asta înseamnă că în vară primii bani pentru relansarea economiilor din UE vor ajunge la cei care-şi fac corect temele. Îşi face cineva iluzii că va reuşi Guvernul Cîţu unde a dat greş Guvernul Orban?... Că doar le uneşte aceeaşi ”coerenţă” logică...”, a conchis Tudose.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite