Marian Preda, propus să conducă Fundaţia Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a scris pe blogul personal că grupul de iniţiativă al Fundaţiei i-a propus lui Marian Preda să preia conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Marian Preda, propus la şefia Fundaţiei Mişcarea Populare, potrivit postării lui Cristian Diaconescu, este decanul facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti.

Între ianuarie 2009 şi iunie 2010, Preda a fost preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice. Preda a coordonat echipa de experţi care a elaborat raportul „Riscuri şi inechităţi sociale îni România“.

În concluziile raportului sunt trecute în revistă o serie de propuneri:

„1.Priorităţile în distribuirea şi redistribuirea veniturilor vor trebui mutate pe familiile cu copii şi pe încurajarea intrării pe piaţa muncii a tinerilor şi şomerilor şi rămânerii pe piaţa muncii a celor aflaţi în preajma vârstei de pensionare.

2.O lege unică a salariaţilor bugetari este obligatorie pentru a diminua/elimina inechităţile din sistem. Ea trebuie să ţină seama atât de veniturile medii din economie în general (şi implicit din sectorul privat, cel cu adevărat competitiv) dar şi de dezechilibrele interne sectorului public, în special cele determinate de coeficienţi, sporuri şi alte elemente bazate pe varstă (vechime în muncă).

3. Raporturile dintre salariul minim, ajutorul de şomaj minim, pensia minimă (socială), Venitul Minim Garantat, trebuie bine gândite, armonizate şi reglementate.

4. Trebuie să se interzică prin lege acordarea de drepturi salariale proprii de către fiecare putere în parte pentru ea insăşi şi să se impună un control reciproc si mai ales un control public real al acordării drepturilor salariale şi de pensie“.

 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite