Marian Oprişan acuză PNL că vrea să instaleze o "blondă" la şefia Spitalului Sf Pantelimon din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, vrâncean de origine, este acuzat că trage sforile ca să instaleze o blondă la şefia spitalului Sf Pantelimon din Focşani/ Inquam Foto
Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, vrâncean de origine, este acuzat că trage sforile ca să instaleze o blondă la şefia spitalului Sf Pantelimon din Focşani/ Inquam Foto

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, PSD-istul Marian Oprişan, acuză PNL că vrea să instaleze o “amantă” “blondă” la conducerea spitalului Sf Pantelimon din Focşani, motiv pentru care refuză să treacă unitatea medicală în subordinea CJ.

“Dacă liberalii ar avea discernământ ar realiza că o blondă simpatică care nu a avut job până la 35 ani nu se califică pentru poziţia de manager de spital judeţean”, afirmă Oprişan, care susţine că “sub stindardul depesedizării României, liberalii îşi pun în funcţii sponsorii de partid, rudele, amantele şi foştii angajaţi”.

Oprişan, care este şi liderul PSD Vrancea, îi ameninţă pe miniştrii liberali Ion Ştefan şi Victor Costache cu o plângere penală pentru abuz în serviciu în cazul în care nu va fi aprobată trecerea spitalului în subordinea Consiliului Judeţean.

Redăm, în continuare, comunicatul şefului CJ Vrancea, Marian Oprişan

“Prin manipulări mincinoase,

PNL vrea să pună mâna şi pe Spitalul Judeţean

De când a ajuns ilegitim la putere, PNL duce o politică împotriva românilor şi a intereselor acestora şi, sub stindardul depesedizării României, liberalii îşi pun în funcţii sponsorii de partid, rudele, amantele şi foştii angajaţi. Strategia de a schimba directorii de instituţii cu amantele lor este valabilă şi în cazul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” unde dorinţa este cu atât mai arzătoare cu cât postul a fost promis unei domnişoare blonde, fără nici o legătură cu managementul sau sănătatea.

În vederea unei buni informări a cetăţenilor judeţului Vrancea, precizez că în 2019, Hotărârea nr. 194 prin care se transmitea Ministerului Sănătăţii solicitarea preluării managementului asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani, de către Consiliul Judeţean Vrancea a fost aprobată de către toţi consilierii judeţeni din toate partidele. Am făcut această solicitare ca urmare a faptului că în ultimii trei de zile, am reuşit să investim în Spitalul Judeţean 8.000 miliarde lei vechi, atât în dotarea cu aparatură de ultimă generaţie cât şi în reabilitarea secţiilor spitalului.

Dar, pentru că aşa cum am arătat mai sus, liberalii şi-au propus să îşi impună acoliţii în toate instituţiile statului, în luna ianuarie 2020, ministrul Victor Costache confundă Ministerul Sănătăţii cu propria sa moşie şi refuză transferul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon”, Focşani către Consiliul Judeţean Vrancea.

Ca urmare a demersurilor mele, Ministerul Sănătăţii revine şi, în data de 4 februarie 2020, anunţă că este de acord cu solicitarea Consiliului Judeţean Vrancea de a prelua managementul asistenţei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon”, Focşani, de către Consiliulul Judeţean Vrancea, aşa cum rezultă din adresa ataşată acestui comunicat de presă.

Din păcate, fără să le pese de interesele vrâncenilor sau de serviciile medicale pe care aceştia le-ar putea primi pe viitor, în cursul zilei de astăzi preşedintele PNL Vrancea ia poziţie publică faţă de informaţiile privind transferul Spitalului Judeţean şi încearcă să inducă opiniei publice sentimentul că Ministerul Sănătăţii nu consideră în acest moment oportună solicitarea Consiliului Judeţean Vrancea. Este, evident, o referire la adresa Ministerului Sănătăţii din ianuarie 2020, o referire care ignoră complet ultima comunicare a ministerului, în speranţa că prin manipulări mincinoase, PNL va pune mâna şi pe Spitalul Judeţean.

Din luarea de poziţie a preşedintelui PNL Vrancea rezultă clar faptul că decizia Ministerului Sănătăţii încurcă grav planurile apropiaţilor lui Grindă care se visează directori ai spitalului pentru că, vezi doamne...îi recomandă culoarea părului şi nu excludem faptul că aceştia vor încerca, cel mai probabil, să stopeze, încă o dată, transferul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani.

Dacă ar înţelege un pic de administraţie şi ar respecta principiile statului de drept, liberalii ar înţelege că nu există temei legal prin care Ministerul Sănătăţii să poată justifica menţinerea unui spital în administrarea sa, chiar dacă acest fapt l-ar mulţumi pe Grindă&Co.

Mai mult, dacă liberalii ar avea discernământ ar realiza că o blondă simpatică care nu a avut job până la 35 ani nu se califică pentru poziţia de manager de spital judeţean...Viaţă ne arată, însă, că în trei luni de zile, în Vrancea, toate posturile de directori de instituţii deconcentrate din Vrancea au fost ocupate de rude şi fosti angajaţi ai ministrului Grindă, iar acolo unde nu a găsit pot în Vrancea şi-a angajat pilele la Bucureşti.

Îi asigur pe cetăţenii judeţului Vrancea că vom lupta ca PNL Vrancea să nu distrugă Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon”, să nu îi umilească pe medicii şi pe asistenţii de aici şi nu vom lăsa PNL Vrancea să perecliteze actul medical, în defavoarea cetăţenilor.

În cazul în care Ministerul Sănătăţii va ceda jocurilor lui Grindă&Co şi nu va continua procedurile privind transferul Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon”, aşa cum se angajează în adresa VSC 3416/04.02.2020, Consiliul Judeţean Vrancea va solicita acest lucru în instanţă şi va analiza dacă ministrul sănătăţii şi cei care au interese în această cauză nu se fac vinovaţi de abuz în serviciu.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite