Ludovic Orban: „Moţiunea de cenzură nu va avea voturi din partea parlamentarilor coaliţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban este de părere că PSD este un partid „nociv” pentr România. FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Ludovic Orban este de părere că PSD este un partid „nociv” pentr România. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu nu va avea voturi din partea parlamentarilor coaliţiei. În plus, Orban a transmis că este „exclus” ca oricare dintre liberalii care îl susţin pentru şefia PNL să se poziţioneze în favoarea moţiunii.

„Exclus. Oricine îmi cunoaşte cariera ştie foarte clar că eu niciodată nu am făcut nicio înţelegere cu PSD şi nu voi face atât timp cât voi fi în viaţa publică. (...) E exclus. Asta este o bazaconie. De altfel, noi am şi luat o decizie la nivelul coaliţiei. Moţiunea nu va avea niciun vot din partea parlamentarilor coaliţiei", a afirmat Orban, într-o declaraţie de presă la Clubul Diplomatic.

Ludovic Orban a mai adăugat că a considerat întotdeauna PSD ca fiind „urmaşul Partidului Comunist” şi un partid „nociv” pentru România.

„Am considerat întotdeauna PSD şi, de fapt, nu numai PSD, FSN, FDSN, PDSR, cum s-au numit, avatarurile Partidului Comunist le-am considerat nocive pentru România şi am luptat întotdeauna împotriva proiectului de înapoiere, de sărăcie şi de subdezvoltare pe care l-a susţinut întotdeauna indiferent cum s-a numit urmaşul Partidului Comunist”, a spus preşedintele PNL.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, că social-democraţii au finalizat textul moţiunii de cenzură şi o vor depune săptămâna viitoare. Ciolacu a subliniat că PSD va începe negocierile cu toţi parlamentarii dispuşi să voteze moţiunea, de la toate partidele politice.

Moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune este intitulată „România eşuată. Recordul fantastic al Guvernului Cîţu” şi, aşa cum a afirmat Marcel Ciolacu, urmăreşte să răspundă la următoarele întrebări: Trăiesc românii mai bine că în urmă cu un an şi jumătate? Îşi permit românii mai multe lucruri decât în urmă cu un an şi jumătate? Este mai puţină sărăcie în ţară decât în urmă cu un an şi jumătate? Este România mai respectată în UE sau în lume?

„Răspunsul este evident că nu”, a spus Marcel Ciolacu, acuzând actuala guvernare că ţara noastră „trăieşte de pe o zi pe alta”.

Vezi şi: PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu săptămâna viitoare. Care sunt acuzaţiile DOCUMENT

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite