Ludovic Orban, către liberalii care-l acuză ca a vândut partidul: „PNL nu mai este singur la guvernare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Naţional Liberal le-a răspuns membrilor supăraţi pe modul în care partidul a negociat anumite ministere ale viitorului Guvern Cîţu.

Printre cei mai vehemenţi liberali se numără Robert Sighiartău, Rareş Bogdan, Emil Boc şi Florin Roman. Aceştia i-au reproşat preşedintelui PNL că „a vândut” partidul.

În replică, Ludovic Orban, spune că partidul nu mai este singur la guvernare. „Le-am spus că PNL nu mai este singur la guvernare, PNL se află într-o coaliţie şi, în negocierile purtate, mandatul acordat de BPN a fost respectat 100%. Mandatul meu a fost acela de a negocia formarea unei coaliţii şi de asemenea de a conduce la formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui guvern condus de Florin Cîţu şi, de asemenea, cu o reprezentare care ţine cont de votul cetăţenilor. Adică o reprezentare în toate funcţiile de demnitate publică pentru PNL corespunzătoare votului dat de cetăţeni şi anume o pondere de 55%”, a spus Ludovic Orban, citat de Digi 24, după şedinţa în care a fost stabilită lista miniştrilor PNL.

Orban explică că, din punctul lui de vedere, orice ministru girează un portofoliu, indiferent că este din partea PNL, USR PLUS sau UDMR, „pune în practică programul de guvernare al coaliţiei. Nu există niciun dezavantaj dacă PNL nu deţine un minister sau altul. Pentru mine, cel mai important lucru pe care l-am avut în vedere a fost acela de a reuşi construcţia acestei coaliţii”.

Surse: Scandal la şedinţa conducerii PNL. Rareş Bogdan, Boc, Sighiartău, Roman, atacuri în rafală: „Domnule Orban, aţi vândut partidul!”

Şedinţa de BPN a PNL în care a fost validată lista de miniştri s-a lăsat cu scandal, lui Orban fiindu-i reproşat că a vândut partidul.

„Domnule Orban, aţi vândut partidul. Voi face turul României pentru a le spune primarilor ca le-aţi vândut partidul pentru funcţia de preşedinte”, i-a transmis Florin Roman.

Emil Boc i-a reproşat că vrea să reformeze România prin sistemul de protecţie socială, nu aşa cum a promis, prin fonduri europene.

Printre cei mai vehemenţi a fost secretarul general, Robert Sighiartău: „PNL nu va putea livra proiecte, PNL se va ocupa de electorii altor partide. Am încredere ca aşa cum a mai făcut, PNL va trece şi peste acest vremuri grele. De când sunt eu în PNL, acest partid nu a negociat mai prost”.

Citeşte şi:

PNL a validat lista miniştrilor din guvernul Cîţu, după o şedinţă cu scandal. Care e componenţa finală a noului cabinet

Surse: Scandal la şedinţa conducerii PNL. Rareş Bogdan, Boc, Sighiartău, Roman, atacuri în rafală: „Domnule Orban, aţi vândut partidul!”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite