Lider PNL: PSD a uitat că în 2019 a alocat bani doar pentru 200 de metri din Autostrada Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor, Angelica Fădor, critică PSD pentru atacurile lansate la adresa guvernării pe tema Autostrăzii Unirii, în condiţiile în care Cabinetul Dăncilă a alocat în 2019 doar două milioane de euro pentru aceasta.

„PSD se comportă ipocrit în continuare. Cere Guvernului PNL bani pentru autostrăzi, dar a uitat că Viorica Dăncilă a alocat în bugetul anului trecut fonduri de 2 milioane de euro din care se puteau construi doar aproximativ 200 de metri din Autostrada Unirii. Primii care au sesizat, la începutul anului trecut, bătaia de joc a Guvernului PSD au fost reprezentanţii a trei asociaţii din zona Moldovei care au şi atras atenţia că din banii alocaţi proiectului nu se poate construi nici măcar un kilometru”, a declarat Angelica Fădor. 

Deputatul liberal aminteşte de modul cum a abordat subiectul autostrăzilor cele trei guverne conduse de PSD-işti.  „Acum PSD parcă a uitat că în trei ani de guvernare Grindeanu- Tudose- Dăncilă a schimbat mai mulţi miniştri decât a construit kilometri de autostradă. Guvernul PNL şi-a luat angajamentul că va demara construcţia Autostrăzii Târgu Mureş- Iaşi- Ungheni. În curând, Cabinetul Orban va face un prim pas pentru a debloca situaţia şi va emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care proiectul va reveni la Ministerul Transporturilor. Ţin să reamintesc că guvernarea PSD a mutat 22 de proiecte majore de infrastructură la Comisia de Strategie şi Prognoză,  o comisie ai cărei angajaţi nu au nici o calificare pentru construcţia de autostrăzi”, a completat Fădor. 

Preşedintele Comisiei de administraţie din Cameră punctează că Guvernul va apela la fonduri europene pentru această autostradă.  „Al doilea pas va consta în atragerea de fonduri europene, iar Guvernul român va solicita Comisiei Europene, pentru următorul exerciţiu bugetar european, fondurile necesare construcţiei Autostrăzii Unirii. PNL se va ţine de cuvânt. Orice promisiune din campania electorală va fi pusă în aplicare. România nu mai are timp de vorbe, ci trebuie să treacă la fapte”, a conchis Fădor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite