Lider PNL: Prevăd că va fi un singur candidat la alegerile de duminică aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă are prima şansă să fie şeful PNL FOTO gov.ro
Nicolae Ciucă are prima şansă să fie şeful PNL FOTO gov.ro

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV,  că prevede că va fi un singur candidat la alegerile de duminică aceasta, premierul Nicolae Ciucă şi că „este o unanimitate necaracteristică PNL de a merge în această direcţie”.

„Nu sunt un trădător şi nu mă răzgândesc dar constatând că este o majoritate covârşitoare, m-am supus majorătiţii şi domnul Cîţu s-a supus majorităţii, dându-şi demisia onorabil, pentru că nu avea susţinerea în filiale”, a spus liderul PNL Timiş, precizând că Nicolae Ciucă este ”potrivit şi vremurilor şi situaţiei în care se află România”.

Despre o singură candidatură la şefia PNL, a premierului Nicolae Ciucă, Alin Nica a confirmat că în această direcţie merg lucrurile.

„Nu trebuie să ne ascundem, am discutat şi cu colegii şi cred că este o unanimitate necaracteristică PNL de a merge în această direcţie, de obicei erau mai mulţi candidaţi. Teorectic, ar mai putea să se înscrie şi alţi candidaţi (..) dar eu prevăd că va fi un singur candidat la alegerile de duminică aceatsa. Totuşi, după un an zbuciumat în care PNŞ a suferut din cauza festivalului democraţiei, avem nevoie de puţină linişte pentru a ne pregăti de alegerile din 2024”, a mai spus el.

Alin Nica a recunoscut că a fost surprins de rapiditatea deciziei privind schimbarea de la şefia PNL, acest „blitzkrieg intern”.

„Nu mă dezic de Florin Cîţu, pe care l-am susţinut la Congres, nu credeam că se va realiza aşa de rapid şi că dorinţa de schimbare este atât de mare. Discutând cu colegii, s-a ajuns cu colegii la această decizie de a depăşi acest moment cât mai elegent, fără scadal” a mai afirmat Nica.

Alina Nica a menţionat că lipsa de vechime a lui Nicolae Ciucă în PNL ”e un risc pe care PNL şi-l asumă conştient”, arătând că există o vulnerabilitate, ca şi în cazul lui Florin Cîţu, pentru că nu cunoaşte partidul, dar şi avantaje, şi anume o ”coerenţă mai mare între partid şi guvernare” 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite