Iohannis retrage decoraţia „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri un decret pentru retragerea decoraţiei Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler conferit spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ca urmare a modului în care a fost gestionată criza de COVID-10.

„Astfel, în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, precum şi ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii, republicată, având în vedere gravele deficienţe în activitate constatate în perioada stării de urgenţă provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obţinute anterior, Preşedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul «Meritul Sanitar» în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava”, a transmis miercuri Administraţia Prezidenţială.

Anul trecut, Spitalul Judeţean Suceava a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler în semn de apreciere „pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”. Spitalul Judeţean Suceava este unul dintre cele mai moderne din România. Unele pavilioane ale construcţiei datează din anul 1893.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite