Klaus Iohannis: Este foarte posibil ca la un moment dat să existe o „încurajare” pentru cei care s-au vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este foarte posibil ca la un moment dat să existe o „încurajare” pentru cei care s-au vaccinat Klaus Iohannis/ Foto: Administraţia prezidenţială
Este foarte posibil ca la un moment dat să existe o „încurajare” pentru cei care s-au vaccinat Klaus Iohannis/ Foto: Administraţia prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohnannis a declarat, marţi, că încurajarea românilor pentru a se vaccina anti-COVID-19 poate să meargă până într-acolo încât „persoanele vaccinate să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone”.

Întrebat dacă, pentru a ajuta campania de vaccinare, este avut în vedere şi un ajutor material, cum se întâmplă în cazul donării de sânge - bonuri de masă, zile libere, pentru acele categorii de oameni care nu sunt interesate în mod deosebit de vaccinare, şeful statului a răspuns:

„Campania de vaccinare şi încurajarea vaccinării se face pentru oamenii care din proprie iniţiativă încă nu sunt convinşi şi cu siguranţă ne vom adresa tuturor categoriilor sociale, însă în acelaşi timp cred că trebuie să înţeleagă toată lumea încurajarea vaccinării poate să meargă până acolo unde persoanele vaccinate vor putea să beneficieze de un acces mai facil în anumite zone şi persoanele nevaccinate să beneficieze şi ele de anumite măsuri”, a explicat preşedintele, conform Digi 24.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a sus că cei care se vaccinează şi înţeleg nevoia acestei campanii naţionale trebuie să simtă acest lucru şi prin anumite măsuri administrative/

„Până acum, am avut relativ puţine doze de vaccin şi a fost nevoie de o programare strictă şi pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârşitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine doreşte să se vaccineze şi atunci cu siguranţă va apărea întrebarea: OK, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează, care înţeleg nevoia acestei campanii naţionale trebuie să simtă acest lucru şi prin anumite măsuri administrative. Deci, este foarte posibil ca la un moment dat - repet, atunci când vor fi suficient de multe doze disponibile pentru oricine - să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a afirmat şeful statului. 

Şi premierul Florin Cîţu explica de curând că atunci când este vorba despre vaccinare, nediscriminarea unor persoane înseamnă asigurarea accesului la vaccin.

„Eu vreau să mă asigur că toţi românii au acces la vaccin şi nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin şi n-ai vrut să te vaccinezi..., o să fie complicat”, declara săptămâna trecută, la Digi24, şi premierul Florin Cîţu, sugerând că este o decizie ale cărei consecinţe şi le asumă fiecare.

„Obiectivul meu eu mi l-am atins: am făcut rost de doze, avem centre de vaccinare, avem tot ce trebuie. Doar să ne vaccinăm”, a punctat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite