Kelemen Hunor, despre Paleologu: Să se distanţeze de Petrov, aşa cum m-am distanţat eu de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, a declarat sâmbătă, la o dezbatere organizată la Iaşi, că Theodor Paleologu trebuie să se distanţeze de „Petrov“, numele de cod al lui Traian Băsescu, despre care Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că a fost colaborator al Securităţii.

„Pentru România aş vrea o guvernare de centru-dreapta. Nu cred în revoluţii permanente. Constituţia are o structura şi a construit o structură unde coabitarea este obligatorie. Obligatoriu când nu reuşesc acest lucru în interesul cetăţenilor şi a comunităţilor, apar conflicte şi au apărut multe“, a afirmat Kelemen Hunor, în timpul dezbaterii la car a participat şi candidatul PMP Theodor Paleologu, potrivit mediafax.ro.

Liderul UDMR a precizat că Paleologu poate fi ministrul său de Externe, în cazul în care Kelemen Hunor ar câştiga alegerile, cu o singură condiţie - să se distanţeze de Traian Băsescu.

„Eu dacă aş fi preşedinte, din 15 decembrie aş insista enorm ca Theodor Paleologu să devină ministru de Externe. Şi sunt convins că nu va fi afectat de relaţia cu Petrov. Prim-ministru, eventual, dar pentru asta trebuie să câştige PMP alegerile. E important să se distanţeze de Petrov, aşa cum m-am distanţat eu de PSD“, a continuat Kelemen Hunor.

În replică, Theodor Paleologu a spus despre Kelemen Hunor că „nu e prea elegant“.

„Hunor nu e prea elegant. E primul lucru pe care îl am în relaţia noastră să-ţi reproşez. Ăsta este argumentul pe care îl folosesc oameni pe care nu-i stimăm prea mult“, a afirmat Paleologu.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, pe 20 septembrie, calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată. Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, afirmând că ceea ce a făcut el nu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea. ”Este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii”, susţine fostul şef al statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite