Iordache, după decizia CCR: Ce vrei mai mult? Pa, anticipate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. FOTO Andreea Alexandru / Mediafax
Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. FOTO Andreea Alexandru / Mediafax

Florin Iordache, unul dintre vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, a declarat că subiectul anticipatelor ar trebui închis după decizia CCR privind OUG pe anticipate, declarată în integralitate neconstituţională.

„Ordonanţa de urgenţă a fost declarată neconstituţională în integralitate. Subiectul anticipatelor e închis. Orice modificare la legea electorală trebuie făcută cu un an înainte. Ce vrei mai mult? Pa, anticipate”, a spus Florin Iordache înainte de şedinţa PSD.

Parlamentariii social-democraţi decid la această oră dacă votează Guvernul Cîţu sau dacă doar se prezintă în plen pentru a asigura cvorumul.

CCR a respins Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate, adoptată de Guvernul Orban cu o zi înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură. În lipsa acestei OUG, alegerile anticipate nu pot fi organizate mai devreme de luna august, în condiţiile în care alegerile la termen sunt programate în luna noiembrie. Singura soluţie pentru anticipate ar fi transformarea OUG într-o lege, însă e nevoie de susţinerea PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite