Ilan Laufer: Cauza votului anti-PSD din diaspora este episodul din 10 august şi proasta gestionare a acestui subiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Laufer Inquam Photos / Alberto Grosescu
Ilan Laufer Inquam Photos / Alberto Grosescu

Ilan Laufer, fost consilier al Vioricăi Dăncilă pe vremea când era premier, vorbeşte, luni, despre un „moment foarte dificil” pentru PSD care a obţinut cel mai mic scor la alegerile prezidenţiale. Acesta consideră că este nevoie de o reformă adevărată în cadrul partidului şi de un congres, dar asta înseamnă şanse reale pentru toţi social-democraţii.

Ilan Lauer a postat, luni, pe Facebook, un mesaj în care enumeră lucrurile de care ar trebui ca PSD să ţină cont, în urma alegerilor prezidenţiale.

„1. Reprezentantul PSD a obţinut cel mai mic scor din istoria partidului în turul ÎI al alegerilor prezidenţiale, cu 2 milioane de voturi mai puţîn decât în 2014.

2. Din păcate 34% nu este scorul PSD-ului, scorul PSD este mai degrabă cel din turul I, adică 23%. Acest scor de 34% include votanţi: ProRomania, PMP, PPU, USR şi alţii.

3. Conducerea PSD-ului încă nu a înţeles că diaspora contează enorm atât prin prezenţa la vot, cât şi prin legătură pe care aceştia o au cu familia din România.

4. Rezultatul alegerilor din diaspora, unde votul anti PSD este de 95%, principala cauza fiind episodul din 10 August şi proasta gestionare a acestui subiect până în prezent!

5. Exterminarea «ciumei roşîi» îi interesează pe români mult mai mult decât pensii, salarii şi realizări din programul de guvernare.

6. PSD-ul a plătit scump preţul politicii «neputinţei»,«încasării la greu» şi «lipsei contraatacului»”.

Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă crede că „în acest moment foarte dificil pentru PSD şi pentru stânga românească implicit, este nevoie mai mult că oricând de o reforma adevărată în cadrul partidului”.

„Aşa cum am spus şi în urmă cu câteva luni, este nevoie urgent de un congres al partidului cu şanse egale pentru toţi cei care doresc să contribuie la o reforma reală şi serioasă a PSD. Şanse egale pentru toţi candidaţii ar înseamna să avem o conducere interimară până la congres, conducere care nu va candida pentru niciuna dintre funcţii şi va avea strict rolul de tranziţie şi organizare a congresului. Dacă actuală conducere doreşte să candideze şi la următorul congres, atunci să lase o conducere interimară şi să facă un pas înapoi până la alegeri. Doar aşa vor avea şanse reale toţi candidaţii. PSD are nevoie de congres, nu pentru a o revalida sau detrona pe Viorica Danica din funcţie, ci pentru un nou proiect pentru români şi pentru România”, a mai scris Laufer.

Viorica Dăncilă a obţinut 34,12% dintre voturile exprimate în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite