Ilan Laufer a anunţat că pleacă din PSD: „Reforma din PSD a început cu un «CEx paralel» şi s-a încheiat cu un blitzkrieg”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunţat miercuri că a decis să-şi dea demisia din PSD. Acesta este nemulţumit de faptul că în interiorul partidului există un „CEx paralel” şi că „reforma a fost omorâtă încă din faşă”.

„La fel ca mulţi dintre dvs, şi eu îmi doresc o reformă adevărată, reală şi serioasă în PSD.
Din păcate «la vremuri noi, tot noi», iar REFORMA din PSD a început cu un «CEX paralel» si s-a încheiat cu un blitzkrieg pentru preluarea puterii în partid.

La «CEX-ul paralel» s-au decis rezultatele CEX-ului de ieri şi al «congresului de maine»”, a afirmat Ilan Laufer pe Facebook.


Acesta mai adaugă că reforma din interiorul partidului a fost „omorâtă încă din faşă” şi că în consecinţă a horărât să-şi dea demisia din formaţiune.

„În viziunea mea şi nu numai, «lupta» pentru reforma PSD-ului din interior a fost omorâtă încă din faşă. În aceste condiţii, azi am decis să părăsesc Partidul Social Democrat, implicit să renunţ şi la calitatea de membru al acestuia”, a adăugat Ilan Laufer.

Înaintea şedinţei CEx de marţi seară, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire de taină cu mai mulţi lideri PSD din teritoriu, primind girul partidului pentru a deveni preşedinte interimar. Printre liderii care-l susţin pe Ciolacu se numără Lia Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Niculae Bădălău. Liderii social-democraţi ar vrea ca Ciolacu să preia mai întâi partidul ca preşedinte interimar, apoi să organizeze un Congres în luna ianuarie sau cel târziu februarie, pentru a-i îndepărta pe oamenii instalaţi de Liviu Dragnea în conducere.

Marcel Ciolacu şi Viorica Dăncilă au negociat mai întâi prin intermediari. Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, a fost cureaua de comunicare dintre cele două tabere, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul“. Însă comunicarea la distanţă nu a adus niciun rezultat. Ulterior, Marcel Ciolacu a mers acasă la Viorica Dăncilă pentru a negocia un transfer paşnic de putere.  Marcel Ciolacu, cel mai influent lider al PSD în acest moment, i-a promis Vioricăi Dăncillă un loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare pe listele PSD Teleorman în schimbul demisiei, susţin sursele citate. Aşadar, Viorica Dăncilă pleacă de la Palatul Victoria direct în şomaj, dar se poate întoarce ca angajat la stat după alegerile parlamentare de anul viitor. În plus, Marcel Ciolacu i-a oferit Vioricăi Dăncilă şi funcţia de preşdinte al organizaţiei de femei PSD, ocupată momentan de Rovana Plumb.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite