Guvernul ia în calcul să amâne începerea şcolii până după alegeri. Ce spune Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban afirmă că au existat discuţii ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare doar online. El spune că sunt argumente ale specialiştilor care spun că profesorii şi elevii revin din concediu, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în concediu. "S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", precizează Orban.

Premierul Orban a fost întrebat, vineri, de jurnalişti, dacă se analizează posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, urmând ca din 14 septembrie să înceapă cursurile online.

"Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici din zona epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte din cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un week-end, o deplasare de concediu, şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a menţionat că o eventuală decizie va fi anunţată în timp util.

Ludovic Orban a spus că a fost o discuţie legată de începerea şcolii online şi în contextul alegerilor locale.

"Aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după, astfel încât să se poată pregăti şcolile în care se organizează secţii de votare", a explicat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite