Florin Cîţu afirmă că deciziile politice au fost influenţate de alegerile interne din PNL şi USR PLUS: Nu poţi să şantajezi actul de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu consideră că deciziile care au dus la criza politică au fost influenţate, într-o oarecare măsură, de congresele interne care vor avea loc în această toamnă în PNL şi în USR-PLUS. El a reafirmat că nu doreşte un guvern cu PSD sau cu AUR, însă a subliniat că dialogul nu se poate purta ”cu cuţitele pe masă”.

”Au început reformele, avem reforme de făcut. Nu trebuie să ne oprim aici şi orgoliile trebuie să nu primeze. Interesul românilor este cel  care trebuie să primeze în acest moment. (...) Dacă lucrurile merg prea departe şi USR, PSD, AUR dau jos un guvern PNL va fi complicat să le explicăm votaţilor PNL că vom sta la masă cu cei care au stat lângă AUR şi PSD să dea jos propriul guvern. Ar fi complicat şi de aceea le spun că este încă timp să ne gândim şi să găsim o soluţie acum. Avem  o moţiune, am înţeles, am primit semnalul toţi am primit semnalul, dar sper că şi ei au primit semnalul: nu poţi să şantajezi actul de guvernare. (...) Dialog a existat, dialog va exista. Eu cred că aceste congrese interne pe care le avem şi noi, şi ei, au influenţat oarecum deciziile în această perioadă. De aceea, ar fi bine să ne oprim cu toţii şi să analizăm la rece această situaţie. Soluţia este simplă: dacă vrem să dialogăm, nu putem să avem armele pe masă, cuţitele pe masă, deci nu putem să facem acest lucru şi atunci trebuie oprită această moţiune”, a declarat Florin Cîţu într-un interviu pentru Antena 3, miercuri.  

În opinia lui Cîţu, ieşirea din criza politică se poate face prin retragerea semnăturilor celor de la USR de pe moţiunea de cenzură sau aşteptând ca CCR să se pronunţe cu privire la modul în care a fost depusă această moţiune.  

„Problema este aici nu de procedură, este de morală. A depune o moţiune împotriva propriului Guvern, doar PSD-ul a făcut aşa ceva. Este o metodă inventată de Liviu Dragnea, dar văd că şi la politicienii noi prinde. Cea mai mare problemă pe care o avem este să depui o moţiune alături de AUR şi aici iarăşi este o problemă de morală dar fiecare, repet, trebuie să trăiască cu propria conştiinţă”, a mai declarat Florin Cîţu.  

În ceea ce priveşte remanierile făcute la ministerele Finanţelor şi Sănătăţi, primul ministru susţine că „de fiecare dată” a avut dreptate, el susţinând că demiterea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei s-a făcut „pe motive foarte bune”.  

Întrebat dacă i-a telefonat liderului USR Dan Barna pentru a-i cere acestuia s retragă moţiunea de cenzură, Cîţu a susţinut că nu dezvăluie discuii personale dar că nu a discutat cu Da Barna „de ceva timp”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite