Fără precedent. Continuă blocarea moţiunii de cenzură în Parlament. PNL şi PSD au boicotat şedinţa de BPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Anca Dragu vor aduce la cunoştinţă Guvernului depunerea moţiunii de cenzură FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban şi Anca Dragu vor aduce la cunoştinţă Guvernului depunerea moţiunii de cenzură FOTO Inquam Photos / George Călin

Conducerea Parlamentului nu a putut să prezinte moţiunea de cenzură şi să stabilească calendarul pentru aceasta nici la a patra şedină. PSD şi aproape toţi aleşii PNL au lipsit de la Birourile Permanente Reunite.

Echipa Cîţu, sprijinită tacit şi de PSD, a reuşit să blocheze stabilirea calendarului moţiunii de cenzură, o premieră în istoria parlamentară postdecembristă. Nici la a patra şedinţă de BPR nu a existat cvorum care să ia la cunoştinţă depunerea moţiunii de cenzură şi stabilirea următoarelor etape. 

La ultima şedinţă de BPR sau prezentat doar aleşii USR PLUS, AUR, un reprezentant al Grupului minorităţilor şi Ludovic Orban (PNL), în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Ludovic Orban a citat o decizie a CCR care arăta că împiedicarea citirii şi dezbaterii unei moţiuni de cenzură încalcă Constituţia.

„Nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. Am primit toate semnăturile în original ale parlamentarilor care trimiseseră scanate. Nu există nicio retragere de semnătură. Evident, mă voi consulta telefonic cu toţi membrii BP. Voi mai încerca după anunţarea Guvernului convocarea unui BPR, apoi voom lua decizii în consecinţe”, a subliniat Orban.

Ştire în curs de actualizare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite