Deputat USR: „Tot bâlciul ăsta cu închisul magazinelor la 18.00 şi închisu-n case la 20.00 pleacă de la un vot dat în Parlament primăvara trecută”

Deputat USR: „Tot bâlciul ăsta cu închisul magazinelor la 18.00 şi închisu-n case la 20.00 pleacă de la un vot dat în Parlament primăvara trecută”

FOTO: Facebook/ Tudor Benga

Deputatul USR Tudor Benga susţine că întreaga clasă politică a preferat, printr-un vot dat în Parlament anul trecut, să lase responsabilitatea unor măsuri „nepopulare” în seama funcţionarilor, pentru a nu fi nevoiţi să îşi asume decizii complicate „în plin an electoral”. Efectul acestei decizii se poate vedea zilele acestea, când oamenii nu mai au încredere în schimbările propuse de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul a transmis că toată problema neîncrederii cetăţenilor în măsurile restrictive, tot „bâlciul” cu închisul magazinelor la 18:00, cu „sus carantina, jos carantina”, pleacă de la un vot dat în Parlament primăvara trecută, care reglementează starea de alertă şi prin intermediul căruia politicienii şi-au delegat responsabilităţile care priveau decizii „complicate” în contextul pandemiei. Tudor Benga susţine că cei votaţi trebuie să răspundă în faţa oamenilor pentru deciziile luate în numele lor.
 
„Mă abţin de nişte luni bune deja să o zic dar trebuie să o zic. M-am abţinut s-o spun şi fiindcă este şi găluşca noastră, a USR-ului, şi iar mi se vor leza diverşi colegi deşi le-am zis de atunci că nu facem bine ce facem. Însă trebuie să o zic din două motive: unu, fiindcă ipocrizia PSD-ului depăşeşte orice limite zilele astea. Şi doi, ca măcar să învăţăm ceva din brambureala ultimelor săptămâni. Şi să pricepem odată, cu toţii, aleşi şi alegători, că prima şi cea mai importantă responsabilitate a celor votaţi în funcţie publică este să răspundă în faţa oamenilor pentru deciziile luate în numele lor.
 
Tot bâlciul ăsta cu măsurile ultimelor zile, cu inchisul magazinelor la 18.00 şi inchisu-n case la 20.00, cu sus carantina jos carantina, incidenţă de 4 şi de 7.5, cu CNSU-ul vieţii care ia decizii de pe o zi pe alta cu impact direct asupra libertăţii de mişcare a milioane de oameni şi GCS-ul ascuns de ochii lumii, pleacă de fapt de la un vot dat în Parlament în primăvara trecută. Un vot dat pe 13 mai 2020 mai exact, pe plx-ul 251/2020 devenit apoi legea 55/2020. Este legea care reglementeaza starea de alertă şi a fost votată covârşitor, deşi nu unanim, de toate partidele care erau parlamentare şi anul trecut şi sunt parlamentare şi anul ăsta. Iar votul ăla de fapt a fost o unor decizii cu impact direct asupra vieţii de zi cu zi a douăzeci de milioane de oameni. Ca sa nu trebuiască politicienii să asume direct decizii complicate şi nepopulare în plin an electoral”, a scris Benga pe Facebook.
 

Benga: „Stimaţi ipocriţi de la PSD, cine a votat anul trecut să daţi Guvernului şi CNSU puterea de a face fix asta?”


Deputatul acuză PSD de ipocrizie, care acum anunţă „cu surle şi cu trâmbiţe” că atacă în contencios măsura de închidere a magazinelor la ora 18, iar anul trecut chiar ei au votat să „dea Guvernului şi CNSU puterea de a face fix asta, să schimbe programul magazinelor de pe o zi pe alta printre altele.”
 
„Când am venit public după votul din 13 mai să explic oamenilor care m-au ales de ce nu am votat în numele lor legea asta, mi-am luat o grămadă de hatereala, şi din interiorul partidului şi din afara lui. Însă am spus clar încă de pe atunci că legea e o carpeala, că pune drepturi şi libertăţi fundamentale, care constitutional nu au voie să fie restrânse decât prin lege, în mâna Guvernului şi a altor instituţii. Şi implicit a unor oameni care nu vin să dea socoteală direct cetăţenilor”, a mai spus deputatul.
 
Tudor Benga a mai transmis că vina pentru „brambureala” din aceste zile nu aparţine funcţionarilor sau oamenilor aflaţi la vârful instituţiilor de urgenţă, a căror responsabilitate este să facă analiza tehnică, să strângă opiniile experţilor, să evalueze ce a mers la alţii şi ce nu. Vina este însă a politicienilor „care trebuie să îşi asume deciziile, inclusiv cele nepopulare, şi să vină în faţa oamenilor să le explice, să-şi ia castane, şi apoi să ajusteze”.
 
„Motivul pentru care ne găsim azi în situaţia in care ne găsim pleacă fix de aici: oamenii nu mai au încredere în măsurile luate de stat fiindcă politicienii au preferat să externalizeze deciziile nepopulare şi acum fac pe niznaiu. De fiecare când auziţi pe câte unul care contestă măsurile întrebaţi-l mai întâi de toate cum a votat în mai anul trecut”, a mai scris el pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările