Dancilă: Când am fost europarlamentar am susţinut nominalizarea lui Cioloş în funcţia de comisar european. Vreau să văd aceeaşi abordare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi despre respingerea nominalizărilor PSD pentru funcţia de comisar european că aşteaptă mai întâi informaţii oficiale şi a subliniat că ea l-a susţinut pe Dacian Cioloş atunci când acesta a fost propus în aceeaşi funcţie. „Era reprezentantul României. Aş vrea să văd aceeaşi abordare din partea tuturor”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că din cauza că acesta nu a numit miniştrii interimari ai PSD, Guvernul nu a putut adopta o ordonanţă de urgenţă care să prelungească termenul de înscriere în registrul electoral a românilor din străinătate.

„Trebuia să avem azi şedinţă de guvern. Trebuia să avem pe ordinea de zi o ordonanţă de urgenţă prin care prelungeam termenul de înscrere în registrul electoral a românilor din străinătate pentru votul prin corespondenţă. Nu am putut face acest lucru. Sunt multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare înseamnă că tot ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare”, a declarat Viorica Dăncilă la Mioveni

Întrebată când va merge cu guvernul în Parlament, preşedintele PSD a relatat că va decide după ce Iohannis va numi miniştrii interimari.
 
„Am spus şi repet. Avem 45 de zile de când preşedintele numeşte miniştri interimari. În cele 45 de zile vom alege perioada în care vom merge în Parlament”, a adăugat aceasta.
 
Întrebată de informaţiile cum că propunerile PSD pentru comisar european ar fi fost respinşi, Dăncilă a relatat că mai întâi aşteaptă informaţii oficiale în acest sens şi a subliniat că şi-ar dori să vadă acelaşi suport pentru propunerile PSD precum cel pe care ea l-a acordat lui Dacian Cioloş când era europarlamentar.
 
„Eu nu am văzut nimic oficial. Am văzut dorinţa unora de a avea comisarii respinşi. Am fost europarlamentar. Indiferent de cine a fost nominalizat comisar european, chiar domnul Cioloş, am susţinut candidatura sa pentru că era reprzentantul României. Aş vrea să văd aceeaşi abordare şi responsabilitate din partea tuturor”, a mai spus premierul.
 
Dan Nica şi Rovana Plumb au fost respinşi de către Ursula van der Leyen pentru funcţia de comisar european, arată sursele Euractiv, care subliniază că lobby-ul românesc încearcă acum să meargă pe mâna Ramonei Mănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite