Negociere pe Facebook între Negoiţă şi Ciolacu: „Să-şi ceară scuze românilor că i-au susţinut pe Dragnea şi Dăncilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a transmis miercuri o scrisoare deschisă către conducerea PSD în care pune mai multe condiţii pentru a se întoarce în partid. „Sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat să-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor”, semnează acesta. Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, i-a transmis în replică că îl aşteaptă „alături de o echipă nouă”.

Printre condiţiile impuse de Negoiţă pentru a se întoarce în PSD se regăseşte transparentizarea financiară a partidului precum şi o lege a achiziţiilor publice. De asemenea, primarul sectorului 3 vrea ca formaţiunea să îşi „ceară scuzze public pentru modul în care a fost condusă România de către PSD în ultimii ani”, precum şi să-şi ceară scuze pentru promovarea lui Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier şi mai apoi rolul de candidat la prezidenţiale.

 „Actuala conducere a partidului trebuie să-şi asume şi să îşi ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România de către PSD în ultimii ani. (...) De asemenea, PSD trebuie să-şi ceară scuze românilor pentru că l-au susţinut în funcţia de preşedinte al partidului şi de preşedinte al CAMEREI DEPUTAŢILOR (a treia funcţie publică în stat) pe Liviu Dragnea, o persoană malefică, rău intenţionată, care, în ciuda evidenţelor, a fost susţinut în aceste funcţii până când a plecat din ele în cătuşe.

PSD trebuie să-şi ceară scuze electoratului, în general, şi electoratului PSD, în mod special, pentru promovarea unei persoane ca Viorica Dăncilă, în primă fază în poziţia de Prim-ministru al României, ulterior ca reprezentat al PSD în competiţia pentru ocuparea celei mai înalte funcţii în statul român. Cu atât mai mult cu cât, pentru ambele desemnări, nominalizarea a fost făcută pe criterii netransparente, cu ajutorul unor proceduri de neînţeles. În mod special, consider că punerea electoratului PSD în situaţia de a avea ca unică alternativa pentru fotoliul de Preşedinte al României a unor personaje fără experienţă şi minime competenţe profesionale cerute de această ipostază a reprezentat o umilire fără precedent în istoria partidului”, a notat Robert Negoiţă în scrisoarea sa publicată pe Facebook.

Ciolacu: Împreună putem schimba viitorul!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a replicat într-un comentariu pe Facebook că acesta este aşteptat să se reîntoarcă în partid.

„Te aştept la partid alături de o echipă nouă, pe care vreau să o construim împreună! Trecutul nu îl putem schimba, prezentul este o consecinţă a trecutului. Dar împreună putem schimba viitorul!”, preciează Ciolacu.

Ciolacu si negoita
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite