Cîţu: PNL a făcut o concesie majoră. USR şi PSD rămân cantonaţi în ideile de acum câteva zile. Nu vor ca România să treacă peste această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Florin Cîţu insistă pe varianta unui Guvern minoritar format din PNL şi UDMR cu susţinere parlamentară, precizând că USR şi PSD trebuie să facă şi ei eforturi dacă vor să încheie situaţia de la Palatul Victoria.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis luni că nu există o flexibilizare a mandatului PNL în negocierile pentru formarea Guvernului.

„Nu ştiu cine a fost mandatat. Domnul premier desemnat este propus de PNL, poate fi mandatat doar de conducerea PNL”, a spus Cîţu, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a spus premierului desemnat, Nicolae Ciucă, că poate flexibiliza mandatul de negociere.

„Nu există o flexibilizare a mandatului (...) Dacă ar exista, nu se poate face decât în BPN, nu  fost niciun BPN până acum, aşa că rămânem aşa cum am stabilit”, a adăugat Cîţu, care a mai precizat că „în continuare ne uităm la opţiuni şi vom continua discuţiile atât  cu USR şi cu ceilalţi parlamentari”.

Florin Cîţu a mai declarat că partidul său a făcut „o concesie majoră”, în timp ce PSD şi USR „rămân cantonaţi în ideile de acum câteva zile”.

„PNL a făcut o concesie majoră. Acum, cei care nu fac concesii si rămân cantonaţi în ideile şi obiectivele pe care le aveau acum câteva zile sunt cei de la  USR şi cei de la PSD. Sunt cei care nu vor de fapt ca România să treacă peste această perioadă. Trebuie să fim foarte sinceri şi oneşti aici. PNL a arătat că poate să treacă peste acest moment. Este momentul ca şi cei de la USR şi PSD să facă această concesie majoră dacă vor să avem un guvern. Dacă nu, înseamnă că nu vor, doar sabotează aceste discuţii şi vor să mergem la anticipate”, a declarat Cîţu luni, de la sediul partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite