Ce spune premierul Cîţu despre demiterea lui Claudiu Năsui: Nu e încă o remaniere în acest moment. Evaluarea miniştrilor se face permanent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă ia în calcul schimbarea lui Claudiu Năsui din funcţia de ministru al Economiei sau o remaniere în următoarea lună, că nu are în vedere momentan acest lucru, însă evaluarea miniştrilor este făcută permanent.

„Nu. Nu e încă o remaniere în acest moment. Evaluarea miniştrilor se face permanent. În acest moment ne concentrăm pe un PNRR de succes, să avem o campanie de vaccinare de succes, să revenim la normalitate şi să avem o economie care explodează. Deja vedeţi că estimările cu care am început anul se modifică. Fiecare agenţie de rating, instituţie internaţională vine şi spune că lucrurile merg mai bine, estimează o creştere mai mare, ceea ce înseamnă investiţii, ceea ce înseamnă locuri de muncă mai multe, ş.a.m.d.”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat după vizita de marţi la Centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, dacă ia în calcul schimbarea lui Claudiu Năsui de la portofoliul Economie.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectul de lege privind 5G va merge în procedură de urgenţă şi este aşteptat ca raportul să fie în această săptămâna în Camera Deputaţilor şi apoi să meargă în Senat.

Şeful Executivului a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă este surprins de decizia ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a cere amânarea legii 5G şi dacă aceasta i-a oferit explicaţii în acest sens.

„Am văzut că a şi comunicat. Lucrurile sunt clare, rămâne aşa cum a stabilit Guvernul. Am vorbit cu membrii în Parlament şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, va fi procedură de urgenţă, nu se va întâmpla nimic, acest proiect de lege va merge în procedură de urgenţă, mă aştept raportul să fie în Camera Deputaţilor în această săptămână şi apoi să meargă la Senat”, a precizat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu s-a arătat surprins, săptămâna trecută, de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie

Executivul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

În replică, Claudiu Năsui a precizat că este o minciună faptul că nu ar susţine proiectul de lege privind implementarea reţelelor 5G în România, deoarece Ministerul susţine fără echivoc această lege şi a discutat deja cu premierul Florin Cîţu despre subiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite