Cioloş, după ce formaţiunea politică a lui Viktor Orban a anunţat că părăseşte PPE: „Era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa”

Cioloş, după ce formaţiunea politică a lui Viktor Orban a anunţat că părăseşte PPE: „Era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa”

FOTO: Facebook/ Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, a afirmat că ieşirea delegaţiei FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa. „Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susţinut în Parlamentul European - încrederea în Uniune ar fi avut de suferit”, a adăugat eurodeputatul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ieşirea delegaţiei FIDESZ a lui Viktor Orban din Grupul Popularilor Europeni era o acţiune necesară pentru sănătatea democraţiei din Europa. Populismul toxic practicat de Orban în Ungaria nu mai avea cum să fie susţinut în Parlamentul European - încrederea în Uniune ar fi avut de suferit. Limitarea libertăţii presei, jongleriile cu fondurile europene, nesocotirea statului de drept şi nerespectarea valorilor şi regulilor europene sunt linii roşii pentru orice guvern din statele membre, iar Viktor Orban le încalcă de prea multă vreme.
 
Semnalul de astăzi arată clar că proeuropenii nu mai trebuie să tolereze mici autocraţi care îşi conduc cetăţenii în afara UE. Acest semnal a fost dat şi de români în nenumărate rânduri de alegeri, când am arătat că viitorul este într-o Uniune Europeană puternică, cu reguli clare respectate în egală măsură de toată lumea”, a scris Dacian Cioloş miercuri pe Facebook.

 

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat miercuri că FIDESZ, formaţiunea sa, părăseşte Partidul Popular European (PPE, dreapta proeuropeană), după ce eurodeputaţi au adoptat prin vot o reformă a statului formaţiunii europene, care deschide calea unei excluderi a FIDESZ

„Vă informez că membrii Fidesz se retrag din cadrul PPE, imediat”, a scris Viktor Orban, într-o scrisoare postată pe Twitter de către un ministru ungar.

Orban denunţă în această scrisoare un demers „antidemocratic, nedrept şi inacceptabil”.

Citeşte şi: 

Formaţiunea politică a lui Viktor Orban, FIDESZ, părăseşte Partidul Popular European. De ce s-a supărat premierul Ungariei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările