Ciolacu: „După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene”

Ciolacu: „După ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, vom contesta la CCR şi o să mă adresez Comisiei Europene”

FOTO: Arhivă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama Comisiei Europene acest demers. Ciolacu a subliniat că PSD „şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene” şi va continua discuţiile cu comisarii europeni în privinţa acţiunilor Guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment... încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seara, la România TV.
 
El a criticat din nou Guvernul pentru modul în care a prezentat la Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
 
Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că va solicita schimbarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, ca urmare a respingerii rapoartelor de activitate ale instituţiei. El a adăugat că birourile permanente reunite se vor întruni, miercuri, pentru a stabili un plen reunit în care să fie discutată această propunere şi că trebuie găsită o soluţie şi pentru conducerea CNA, în contextul respingerii raportului de activitate al instituţiei pe anul 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările