Cronica execuţiei lui Vadim Tudor; „Pe noi se dărâma campania, iar pe Vadim îl durea în pix, era la Capatos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţi din 24 de filiale ale PRM, nemulţumiţi de maniera în care Corneliu Vadim Tudor a condus partidul, s-au strâns sâmbătă la Palatul Parlamentului, într-o plenară extraordinară, şi l-au “decapitat” pe cel supranumit “tribunul”. Însă preşedintele înlăturat nu a renunţat la luptă, şi le-a arătat rebelilor că PRM înseamnă, de fapt, Corneliu Vadim Tudor.

O parte de filialele PRM, atâtea câte mai există, şi-au trimis delegaţii pentru a-l răsturna din funcţie pe cel care a condus partidul, cu mână de fier, mai bine de 20 de ani: Corneliu Vadim Tudor. Sâmbătă dimineaţa, la Palatul Parlamentului, delegaţii îşi căutau, atent, numele pe listele de la intrare, semnau şi mergeau mai departe. Situaţia s-a schimbat radical, odată cu apariţia celebrului revoluţionar Bebe Ivanovici, declarat PRM-ist, dar care nu era trecut pe foaie. „Dacă nu sunteţi pe listă, cum să vă las să intraţi, n-am voie! Eu sunt soldatul Şveic, execut!”, i-a spus, iritat, delegatul care bifa numele în tabel.

Domnul Bebe, aşa cum îi spuneau prietenii din apropiere, a trecut la atac: „Cine te-a pus pe dumneata aici, PSD-ul?”. Văzând că omul este de neînduplecat, amicii lui Ivanovici au încercat să-l sensibilizeze cu mesaje naţionaliste „Trădare, trădare, sunteţi trădător de neam şi patrie!”, au spus aceştia, înfuriaţi. Apoi, s-au întors către domnul Bebe: „După ce aţi făcut istorie la acest partid, acum îşi bate joc de dumneavoastră”, au fost primele vorbe dulci auzite de dimineaţă.

După acest mic incident, delegaţii din toate colţurile ţării, vechi membri de partid, oameni simpli, cu costume prăfuite, dar şi lupii tineri, care şi-au asortat o frumoasă pereche de şosete la sandale, au dat startul plenarei.

„Vă rog să-mi permiteţi să-i tai microfonul”

Preşedintele şedinţei, Ioan Bâldea, a anunţat, oficial, miza întâlnirii: convocarea unui congres extraordinar al partidului şi completarea Consiliului Naţional al PRM cu membri proaspeţi, din teritoriu. În acest sens, Bâldea a citit o serie de nume cu o sonoritate aparte, care, uneori, l-au pus în dificultate. Printre acestea, merită amintite nume ca Oseţchi, de la Botoşani, Amititeloaie, de la Iaşi, sau Lupuleasa, de la Bacău. Însă, surpriză, aceştia nu erau prezenţi în sală şi nici nu-i cunoaştea nimeni, lucru ce a stârnit furia liderului PRM Bucureşti, un alt apropiat al domnului Bebe Ivanovici.

„Eu sunt preşedintele PRM Bucureşti, Popescu mă numesc, şi nu ştiu cine sunt aceşti domni pe care îi propuneţi”, a spus liderul din Capitală. „V-am spus că dacă vine domnul Popescu iese scandal?”, a fost replica venită de la prezidiu. Un alt membru din conducerea plenarei a oferit mai multe detalii dspre preşedintele PRM Bucureşti. „Ştiţi cine este domul Popescu? El şi-a permis să ameninţe toţi preşedinţii de filiale că îi schimbă din funcţii dacă participă la această plenară. Vă rog să-mi permiteţi să-i tai microfonul ori de câte ori mai încearcă să vorbească”, a fost anunţul ce i-a ridicat în picioare pe cei 160 de membri de partid.

Următorul la cuvânt a fost reprezentanul filialei PRM Buzău, un domn care avea să tulbure apele prin discursul său. „Un PRM fără Vadim nu există, trebuie să  înţelegeţi asta”, a fost mesajul împăciuitor venit de la Buzău şi care a stârnit huiduileile vehemente ale sălii. Punctul culminant avea să fie atins peste numai câteva minute, când, acelaşi lider de filială, încheia cu următorul citat: „Veţi cunoaşte un om de excepţie după următorul fapt: toţi nătărăii se vor uni împotriva lui”.

Dacă am ajuns în situaţia ca de la sediul Comitetulul Central, pardon, sediul central al PRM, să se dea telefoane că nu se mai organizează plenară, e grav. Ioan Bâldea, lider PRM

„Întrebarea este: pleacă Vadim sau rămâne Vadim?"

Când lucrurile păreau că scapă de sub control, a luat cuvântul, din nou, Ioan Bâldea, care a ţinut să reamintească adevărata miză a întâlnirii.

„Ne-am strâns astăzi aici să rezolvăm o problemă şi văd că o dăm la întors. Dacă am ajuns în situaţia ca de la sediul Comitetulul Central, pardon, sediul central al PRM, să se dea telefoane că nu se mai organizează plenară, e grav. Întrebarea este: pleacă Vadim sau rămâne Vadim?”, au fost cuvintele care au reînsufleţit atmosfera.

„Pentru Vadim, PRM este SRL. Pe noi se dărâma campania electorală, iar pe Vadim îl durea în pix, era la Capatos. Tribunul să se ducă la Academie, să plece din politică, e cel mai prost om politic de după 89”, s-a dezlănţuit Bâldea. Din sală, cineva a sărit cu o întrebare, rămasă, totuşi, fără răspuns: „Cine l-a trimis pe Vadim să se lingă cu Zăvoranca la TV?”

În tot acest timp, „tribunul” convocase o altă şedinţă la sediul central al partidului, iar pe holuri se zvonea că, după încheierea plenarei, membrii din prezidiu se vor deplasa acolo. Lucrurile avea să fie tranşate tot de Ioan Bâldea. „Eu nu mă duc la sediul central, acolo e masaj erotic, se închide Vadim cu Mariana Moculescu. E sediul central sau salon de masaj?”, s-a întrebat, uşor nedumerit, Bâldea.

Pentru Vadim, PRM este SRL. Ioan Bâldea, lider PRM
Nimeni nu mă poate înlocui pe mine, pentru că marca PRM este înregistrată la OSIM pe numele meu Corneliu Vadim Tudor , (fost) preşedinte PRM

"Decapitarea" tribunului

Aşa cum deja ştiţi, rezultatul votului prin care Corneliu Vadim Tudor a fost revocat din funcţia de preşedinte al PRM nu mai lasă loc de alte comentarii: 116 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă". Aşadar, majoritate covârşitoare. În ciuda acestui exerciţiu de forţă, Vadim s-a arătat neimpresionat. „Sunt oameni pe care nimeni nu-i cunoaşte. Nimeni nu mă poate înlocui pe mine, pentru că marca PRM este înregistrată la OSIM pe numele meu”, a declarat Vadim Tudor, imediat după încheierea votului.

Desigur, tribunul nu s-a oprit aici: „Este o făcătură penibilă a mafiei PSD condusă de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Vă puteţi imagina că un om ca mine care are atâţia ofiţeri activi în rezervă în jurul său află repede. Am aflat încă de când eram la Strasburg. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de uero pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD", a mai declarat Corneliu Vadim Tudor.


Alte ştiri despre înlăturarea lui Vadim

Plenara Extraordinară a PRM l-a dat jos pe Corneliu Vadim Tudor  din fruntea partidului; Vadim: "Este o făcătură condusă de Viorel Hrebenciuc"

Plenara Consiliului Naţional al PRM, întrunită sâmbătă, la Palatul Parlamentului, a votat revocarea lui Corneliu Vadim Tudor din funcţia de preşedinte al PRM. Totodată, au mai fost revocate şi celelalte organisme de conducere ale partidului şi s-a ales un Colectiv de coordonare care se va ocupa de organizarea Congresului extraordinar al PRM. În cadrul plenarei, s-au dezbătut şi analizat cauzele care au condus la decăderea partidului.

Reacţia lui Vadim Tudor, la scurt timp de la suspendarea din PRM: „E o prostie, nu este statutar“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat sâmbătă, la scurt timp de la aflarea veştii privind suspendarea sa din partid, că votul celor prezenţi la plenară nu are nicio valoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite