Bogdan Huţucă: Tudorele, hai acasă! Toader a acţionat ca un instrument perfid şi profesionist în mâinile condamnatului Liviu Dragnea

Bogdan Huţucă: Tudorele, hai acasă! Toader a acţionat ca un instrument perfid şi profesionist în mâinile condamnatului Liviu Dragnea

Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, vrea ca Tudorel Toader să fie rechemat din poziţia de reprezentant al României în Comisia de la Veneţia. FOTO Eduard Enea

Liderul PNL Constanţa, Bogand Huţucă, susţine că demersul societăţii civile de a insista pe rechemarea lui Tudorel Toader din poziţia de reprezentant al României la Comisia de la Veneţia e un justă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Susţin iniţiativa societăţii civile care a cerut rechemarea domnului Tudorel Toader, din postul de reprezentant al României la Comisia de la Veneţia, ca urmare a faptului că în timpul mandatului său de ministru al Justiţiei, a încălcat grav principiile statului de drept şi a afectat independenţa justiţiei”, arată liderul liberal, Bogdan Huţucă. 
 
Deputatul PNL precizază că fostul ministru al Justiţiei a susţinut modificarea legilor în favoarea infractorilor. „În perioada în care a fost ministru al Justiţiei, Tudorel Toader a susţinut modificări ale legilor justiţiei în favoarea infractorilor şi în detrimentul victimelor, iar acest lucru nu îi poate fi şters din CV niciodată, oricât de mult ar încerca domnia sa arunce vina pe majoritatea pesedistă sau pe liderii PSD”, crede Huţucă. 
 
„În lungul său mandat de la Minister, activitatea lui Tudorel Toader a fost în totală contradicţie cu valorile şi recomandările Comisiei de la Veneţia, organism ce aparţine de Consiliul Europei”, afirmă liderul PNL Constanţa.  Liderul liberal face şi o rapidă trecere în revistă a motivelor pentru care Tudorel Toader nu mai poate reprezenta România în Comisia de la Veneţia.  
 
De asemenea, Huţucă a subliniat că Toader a acţionat în favoarea lui Liviu Dragnea. „În timpul mandatului său, Toader a acţionat ca un instrument perfid şi profesionist în mâinile condamnatului penal, Liviu Dragnea. Astfel, din postura de ministru, el a susţinut şi extins Recursul compensatoriu, prin care au fost scoşi din puşcării mai devreme peste 22.000 de persoane condamnate pentru acte de violenţă; a apărut în faţa judecătorilor CCR pentru a pleda cauza cuplului Tăriceanu – Dragnea care dorea constatarea unui conflict de natură constituţională între Parchet şi Guvern, în dosarul Belina; a propus la şefia DIICOT o persoană fără experienţă, în ciuda atenţionărilor procurorilor de la Parchetul anti-mafia; a înfiinţat prin OUG infama secţie specială, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene şi ale partenerilor noştri euro-atlantici”, spune Huţucă. 
 
„Toate acestea arată că domnul Toader nu are statura morală de a reprezenta România într-un for european, el poate fi cel mult reprezentantul unui partid politic sau al unui grup de interese, adică exact ce a făcut şi ca ministru al Justiţiei”, încheie Huţucă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: