Băsescu acuză autorităţile că au scăpat pandemia de sub control: „Vela, Arafat, Tătaru şi Orban trebuie să plece”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu consideră că oamenii nu mai au încredere în autorităţi din cauza „măsurilor sălbatice” pe care le-au instituit.
Traian Băsescu consideră că oamenii nu mai au încredere în autorităţi din cauza „măsurilor sălbatice” pe care le-au instituit.

Fostul preşedinte Traian Băsescu subliniază că autorităţile au scăpat pandemia de sub control şi că oamenii nu mai au încredere în cei de la conducere. Europarlamentarul PMP susţine că ministru de Interne  Marcel Vela, şeful DSU Raed Arafat, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi premierul Ludovic Orban trebuie să plece.

Traian Băsescu consideră că am ajuns în acest punct, în care pandemia este scăpată de sub control, în contextul în care în ultimele cinci zile s-au înregistrat peste 1.000 de cazuri noi, la zile 24 de ore, din cauza testărilor insuficiente.

„Una din marile probleme era că pe timpul starii de urgenta a fost ca s-a testat foarte putin. Faptul că s-au relaxat măsurile fără ca autoritatile să ştie unde sunt focarele, ne-a adus aici.

Au fost două lucruri care nu s-au respectat. În primul rând, masurile din pandemie trebuiau sa se aplice cu respectarea drepturilor fundamentale. Am luat nişte măsuri sălbatice care au iritat populaţia. Al doilea lucru: prin comunicare, autorităţile trebuiau să-şi facă din populatie un partener.”, a declarat Băsescu, duminică, la România TV.

Europarlamentarul PMP susţine că populaţia nu mai are încredere în autorităţi şi, din acest motiv, liderii care au gestionat pandemia trebuie să plece.

„Efectele pandemiei nu sunt controlate. Oamenii nu au incredere în actuala conducere. Trebuie altă echipa. Aceasta populatie a fost umilită de tratamentul primit. Trebuie sa plece Vela, Arafat, ministrul Sănătăţii şi Premierul. Responsabilitatea operatiunii este a premierului. 

Arafat a ratat toate operaţiunile de salvare. Decizie de relaxare a fost cea mai mare mizerie. Relaxare fără să stii cele mai mari focare", a mai spus Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite