Barometru Europa FM. Dezastrul PSD continuă. PNL ia distanţă de Alianţa USR-PLUS. Cum stă ALDE după ieşirea de la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / A. Neagoe
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos / A. Neagoe

PSD e din ce în ce mai nefrecventabil, intenţia de vot în ceea ce priveşte formaţiunea condusă de Viorica Dăncilă fiind la 17,9, cu aproape două procente mai mică faţă de luna trecută, arată Barometrul Europa FM, realizat de IMAS. În schimb, PNL a reuşit să ia faţa Alianţei USR-PLUS şi aibă un avans considerabil.

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, 28,4% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar alege PNL, arată Barometrul FM, realizat de IMAS în luna august. Liberalii au cu aproape 3% mai mult faţă de sondajul din luna iulie. 

USR rămâne pe locul al doilea, cu 19,8%, în scădere cu aproape 2 procente faţă de iulie, lună în care aveau o intenţie de vot de 21,4%. Partenerul de alianţă, PLUS, are o intenţie de vot de 5,5%, în scădere faţă de luna trecută. Aşadar, împreună ar face 25,3%

PSD se clasează pe locul al treilea cu 17.9%, cu aproape două procente mai puţin ca în luna precedentă, când aveau 19,4%. PSD ajunge astfel la un minim istoric. 

Imagine indisponibilă

Sursă: Europa FM

Pe locul 4 se află Pro România, cu 8.7%. Partidul lui Victor Ponta sunt într-o uşoară scădere. Pe de altă parte, 

kocul 5 este ocupat în continuare de ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7.4%, aproape la fel ca luna trecută. Însă ALDE a demonstrat la alegerile europarlamentare că nu-şi poate mobiliza votanţii şi nu a trecut pragul. 

Urmează cu 4.6% UDMR, cu o creştere de numai 0,3%. PMP rămâne cu acelaşi procentaj în intenţiile de vot ca cel din iulie: 2.9%. 4% dintre respondenţi spun că vor vota cu alte formaţiuni.

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM în perioada 5 -28 august, pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eşantionare este de +/- 3,1%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite