Barna, despre pensiile speciale: Ce face acum PSD e un lucru care contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice. Nu e de lăudat pentru că ei o fac din disperare

Barna, despre pensiile speciale: Ce face acum PSD e un lucru care contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice. Nu e de lăudat pentru că ei o fac din disperare

Dan Barna la congresul USR pentru alegerea candidatului la prezidenţiale FOTO Inquam Photos / George Calin

Liderul USR, Dan Barna, afirmă, referitor la pensiile speciale, că ceea ce face PSD acum - "că încearcă să mai pună un plafon, să mai facă o impozitare" - contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice. "Nu e de lăudat pentru că ei o fac din disperare, nu o fac ca parte a unei politici publice asumate", consideră el.

Ştiri pe aceeaşi temă

"E o necesitate pentru România, este un lucru pe care atunci când vom ajunge la guvernare îl vom face, am spus asta în mod constant. Ceea ce face acuma PSD, că încearcă să mai pună un plafon, să mai facă o impozitare, e un lucru care contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice, care există în această categorie. Nu e de lăudat pentru că ei o fac din disperare, nu o fac ca parte a unei politici publice asumate, adică să fim foarte clari: aici nu e niciun fel de dubiu şi asta se întâmplă pentru că timp de trei ani de zile au jumulit bugetul, şi-au bătut joc de creşterea economică generată de mediul de afaceri”, a spus Dan Barna, miercuri seară, la Realitatea TV.
 
Acesta a adăugat că nu este deranjat de faptul că PSD a preluat o temă susţinută anterior de USR, ”respectiv cea a reducerii pensiilor speciale". 
 
"Dacă PSD ar fi până la capăt rezonabili şi ar face şi modificarea Constituţiei pe Fără penali am fi foarte mulţumiţi”, a mai spus el.
 
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a convenit ”de principiu” să se impoziteze pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei, dar şi să se limiteze numărul de călătorii gratuite cu trenul de care beneficiază studenţii din România. Forma finală a măsurilor va fi stabilită înainte de rectificarea bugetară. Teodorovici susţine că aceste măsuri nu se iau din lipsă de bani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: