Alexandru Nazare, prima reacţie după ce a fost demis: „Mi-am făcut treaba. Am rezultate vizibile, apreciate de premier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Nazare FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Alexandru Nazare FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe revocat de premierul Florin Cîţu, a explicat că şi-a făcut treaba la minister, cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. Nazare a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate pentru a demisiona din funcţie.

„Mi-am făcut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori şi reflectate în evaluările instituţiilor internaţionale. I-am spus premierului că stăm bine cu execuţia bugetară şi că nu am motive întemeiate să îmi înaintez o demisie. Am considerat că este înţelept ca în această perioadă să îmi menţin neutralitatea politică, prin prisma poziţiei de ministru al Finanţelor”, a afirmat Alexandru Nazare joi, pentru Antena 3.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Este primul ministru liberal îndepărtat din Guvern. Cererea de revocare a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni.  Cîţu a mai explicat că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării. 

„După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor", a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Vezi şi: Culisele demiterii lui Alexandru Nazare. Care sunt adevăratele motive ale mazilirii ministrului Finanţelor 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite