Şedinţe la PNL şi PSD pentru a stabili propunerea de premier a noii coaliţii. La liberali se anunţă o reuniune cu scântei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Conducerile extinse ale PNL şi PSD se reunesc luni dimineaţă pentru a discuta despre propunerea comună de premier cu care să meargă partidele din noua coaliţie la consultările de la Palatul Cotroceni.

PSD se reuneşte în Consiliul Politic Naţional, conducerea extinsă a partidului, pentru a discuta despre propunerea cu care ar trebui să meargă PSD, PNL şi UDMR la Palatul Cotroceni. Marcel Ciolacu a declarat că le va propune colegilor ambele variante privind formulele rotative.

La rândul lor, liberalii au un Birou Politic Naţional, adică for în care fac parte şi liderii organizaţii, inclusiv cei din tabăra Orban. La şedinţă a mers şi Ludovic Orban, care participă la şedinţă cu toate că a fost exclus de curând din formaţiune, însă excluderea sa nu a fost validată de Consiliul Naţional. 

„Premierul, în perioada alegerilor, va fi al PSD. Adică şi în 2024 când sunt toate alegerile electorale. Cum să faci o negociere bună când tu ai dat premierul PSD când sunt toate alegerile din România. Premierul nu mai e premier fără Secretariatul General şi fără Ministerul Finanţelor”, a precizat Orban.  

Fostul lider al PNL a ameninţat faptul că va rupe partidul după parafarea înţelegerii între PSD şi PNL. 

De asemenea, liderii din teritoriu şi-au exprimat nemulţumirea pe grupurile interne în ceea ce priveşte portofoliile obţinute la negocierile cu PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite