Încep reproşurile în USR. Stelian Ion: Evident că s-au făcut greşeli. Chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare ne-a costat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor Uniunii Salvaţi România, Stelian Ion, a declarat, la RFI, că neasumarea intrării USR la guvernare a fost o greşeală, care a costat partidul la alegerile prezidenţiale. "Evident că s-au făcut greşeli. Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greşeală şi ne-a costat un pic", a afirmat el.

"Sunt dezamăgit, evident că sunt dezamăgit, mă aşteptam la un rezultat mult mai bun, mă aşteptam să intre Dan Barna în turul doi, dar lucrul ăsta necesită o analiză foarte atentă şi trebuie să vedem foarte clar care au fost cauzele care au dus la un rezultat şi la o diferenţă atât de mare între candidatul nostru, Dan Barna, şi Viorica Dăncilă", a declarat Stelian Ion.

El a adăugat că este nevoie de o analiză atentă în partid.

"În perioada următoare nu mi se pare atât de importantă tragerea la răspundere a cuiva anume, ci să identificăm acele cauze, pentru că este clar, oamenii merg foarte mult pe încredere şi înseamnă că noi am pierdut ceva din încrederea celor care ne-au votat la europarlamentare. Trebuie să vedem foarte atent, pentru că urmează alte alegeri foarte-foarte importante, locale şi parlamentare şi până în acel moment noi trebuie să avem temele făcute, să vedem unde am greşit şi să nu mai repetăm greşelile", a spus el.

Stelian Ion a recunoscut că USR a greşit în campania pentru alegerile prezidenţiale.

"Evident că s-au făcut greşeli (...). Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greşeală şi ne-a costat un pic. Nu pot să-mi dau seama cât de mult ne-a costat, dar faptul că în momentul acesta foarte important nu am spus că intrăm la guvernare alături de PNL, chiar dacă PNL-ul nu îşi dorea să aibă pe nimeni alături", a afirmat el.

Deputatul crede că dacă USR nu va face o analiză atentă, formaţiunea riscă să repete greşelile: "Trebuie să facem nişte focus-grupuri, să aflăm ce i-a nemulţumit pe oameni şi de ce au migrat voturi de la noi către competitorii noştri. Dacă nu facem analiza asta, riscăm să repetăm greşelile şi nu am fi pe un drum bun”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite