Zeci de persoane au fost amendate după ce au fost prinse muncind la negru pe şantierele din Capitală

Zeci de persoane au fost amendate după ce au fost
prinse muncind la negru pe şantierele din Capitală

Foto: KMG

Poliţiştii au aplicat sancţiuni de peste 340.000 de lei, în urma unor controale efectuate pe mai multe şantiere din Bucureşti, oamenii legii descoperind mai multe firme care foloseau munca la negru.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Timp de trei zile, poliţişti ai Poliţiei Capitalei împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au desfăşurat o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii nerespectării normelor legale în domeniul muncii”, transmit poliţiştii.
 
Au fost controlate 13 societăţi ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor şi care deţin şantiere în Capitală. Astfel, au fost verificate  265 de persoane care desfăşurau activităţi lucrative pe şantiere, iar în cazul a 51 dintre aceştia nu au putut fi prezentate documente care să ateste legalitatea angajării.
 
În urma analizării documentelor puse la dispoziţie de reprezentanţii societăţilor verificate, echipele de control au descoperit 15 persoane care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale.
 
Au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale în valoare de 344.000 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările