Un militar român aflat în misiune în Afganistan va fi transferat la un spital din Germania, după ce a suferit o ruptură de anevrism cerebral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari în misiune
Militari în misiune

Un militar român aflat în misiune în Afganistan va fi transferat la spitalul din Landstuhl, Germania, după ce a suferit o ruptură de anevrism cerebral, anunţă MApN.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), miercuri, 11 martie, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în TO Afganistan cu Batalionul Protecţia Forţei ”Viperele Negre”, în timp ce se deplasa la activităţi curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap şi stare de ameţeală.

"Militarul s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-şi cunoştinţa. Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar", arată sursa citată.

În urma investigaţiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofiţerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral şi urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul nopţii, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite