Termen în dosarul lui Liviu Dragnea în care a dat în judecată Inspecţia Judiciară

Termen în dosarul lui Liviu Dragnea în care a dat în judecată Inspecţia Judiciară

Liviu Dragnea Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti a emis termen de judecată pentru data de 6 noiembrie în dosarul lui Liviu Dragnea în care fostul preşedinte PSD a dat în judecată Inspecţia Judiciară pentru anularea unei rezoluţii ce viza procurorul de caz din dosarul TelDrum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat în arest, Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecţia Judiciară, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru anularea unei rezoluţii prin care a fost clasată o plângere depusă de fostul preşedinte PSD ce vizează activitatea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan, scrie publicaţia MainNews.

Inspectorii care au analizat plângerea lui Liviu Dragnea au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârşirea unei abateri disciplinare, prin urmare a fost dată soluţia de clasare, contestată acum de fostul lider PSD.

Procesul deschis de Liviu Dragnea a fost înregistrat la finalul lunii iulie la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Fostul lider al PSD a făcut mai multe sesizări la Inspecţia Judiciară împotriva procurorilor care i-au instrumentat dosarele în care este vizat, iar dosarele au fost clasate de inspectorii judiciari.

În septembrie 2018, Centrul de Investigaţii Media a scris că Liviu Dragnea a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii au folosit protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI în 2009. ÎLa fiecare din cele trei dosare, Liviu Dragnea a indicat şi procurorii care le-au instrumentat.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: