UPDATE Percheziţii la Primăria Capitalei. Care este motivul descinderii procurorilor DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Naţională Anticorpţie FOTO Arhivă
Direcţia Naţională Anticorpţie FOTO Arhivă

Procurorii DNA au mers miercuri dimineaţă la sediul Primăriei Generale a municipiului Bucureşti pentru percheziţii într-un dosar din 2015, când instituţia era condusă de Sorin Oprescu. Potrivit instituţiei, cercetările vizează „suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie”.

UPDATE „Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2015”, se arată într-un comunicat al DNA.

„În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în birouri situate dintr-o instituţie publică din municipiul Bucureşti. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, mai precizează sursa citată. 

***

Potrivit informaţiilor „Adevărul”, motivul descinderii procuororilor DNA ar fi vorba despre un dosar din anul 2014, legat de tranzacţia unor terenuri. În acest dosar ar fi vizaţi mai mulţi angajaţi ai Direcţiilor de Patrimoniu şi Achiziţii.

Primăria Capitalei nu este la prima experienţă de acest fel în mandatul lui Nicuşor Dan. DNA a făcut percheziţii la Primăria Capitalei şi în luna ianuarie. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spunea atunci că a predat DNA documente legate de resurse umane, semnând procesul verbal de predare în calitate de conducător al instituţiei. „Nu e ceva ieşit din comun”, afirma Nicuşor Dan,

„Nu e ceva ieşit din comun, au mai fost descinderi ale Parchetelor. În urmă cu câteva luni a fost ceva legat de urbanism, au ridicat acte. Azi au fost legat de resurse umane. E normal, am prezentat toate actele. Eu am fost... aşa se întâmplă... prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”, spunea Nicuşor Dan la Digi 24.

Opoziţia din Primărie, prin vocea consilierului Aurelian Bădulescu, au legat activitatea procurorilor de mandatul lui Nicuşor Dan, deşi acesta nu este implicat pe această speţă. „Ca şi la ultima percheziţie, activitatea infracţională a numitului Nicuşor Dan a continuat, în sensul că specialitatea dumnealui să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a reuşi ulterior să manipuleze anumite achiziţii care se fac din bani publici ai Municipiului Bucureşti pentru grupurile de interese pe care acesta le serveşte”, a declarat pentru RTV Aurelian Bădulescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite