Primul caz de coronavirus confirmat în România: bărbatul a ajuns la Institutul „Matei Balş“ din Capitală. Cum se simte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din judeţul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 miercuri seară a ajuns joi dimineaţă la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului, potrivit unei informări oficiale. 

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

Bărbatul a fost predat personalului Institutului Matei Balş şi va rămâne izolat complet de restul pacienţilor.

Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Tânărul lucrează la o firmă a italianului de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România şi ulterior, la Rimini, a fost diagnosticat cu coronavirus. Românul s-a întâlnit cu patronul italian încă din prima zi în care acesta a ajuns în România şi au fost împreună la vânătoare, iar în ultimele două zile a fost izolat la domiciliu. Conform primarului comunei Prigoria, de care aparţine satul în care locuieşte tânărul, el a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite