Prezidenţiale 2019. Contractele cu statul ale lui Alexandru Cumpănaşu, în vizorul DNA

Prezidenţiale 2019. Contractele cu statul ale lui Alexandru Cumpănaşu, în vizorul DNA

Alexandru Cumpănaşu. FOTO Mediafax

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început o anchetă în legătură cu un contract pe care Ministerul Culturii l-a încheiat cu fundaţia condusă de Alexandru Cumpănaşu, valoarea contractului fiind de aproape un milion de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Libertatea a scris în urmă cu o lună că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), condusă de Alexandru Cumpănaşu, a primit de la Ministerul Culturii o finanţare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei. Mai exact, 840.000 de lei. Aceasta s-a făcut în cadrul programului pentru Centenar, banii fiind  plătiţi ca drepturi de autor direct către Cumpănaşu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire.
 
Cele trei lucrări sunt, de fapt, trei broşuri, de maximum 18 pagini fiecare, broşuri al căror conţinut a fost copiat, cu mici modificări, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri, potrivit sursei citate.
 
 Alexandru Cumpănaşu a susţinut că este vorba despre trei cărţi, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună. DNA a solicitat cele trei cărţi, însă Ministerul Culturii a trimis broşurile, nu cărţile. De asemenea, a fost solicitat proiectul depus, care nu a fost încă trimis, mai scrie Libertatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările