Pensionarii protestează în faţa Ministerului Muncii şi la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Virgil Simionescu (Arhiva)
Foto Inquam Photos / Virgil Simionescu (Arhiva)

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale "Solidaritatea" a Pensionarilor din România au anunţat că vor organiza vineri un miting de protest în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi la sediul Guvernului, nemulţumiţi de nerespectarea legii cu privire la creşterea punctului de pensie.

De asemenea, pensionarii din această federaţie vor protestesta pentru încălcarea legii privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, potrivit Agerpres.

„Ne pronunţăm ferm împotriva programului de austeritate severă introdus de noul guvern, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”, se menţionează în comunicatul FNSPR.

Sursa citattă menţionează că protestul pensionarilor vrea să atragă atenţia şi asupra lipsei de implicare a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind primirea Federaţiei în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice. 

Guvernul a adoptat săptămâna trecută proiectul OUG privind amânarea creşterii pensiilor. Astfel, punctul de pensie va creşte începând cu anul 2022, în funcţie de rata medie a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite