Noi probe în dosarul în care Mario Iorgulescu e judecat pentru omor. Avocaţii acuzatului susţin că a avut leziuni pe creier înainte de provocarea accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mario Iorgulescu FOTO Arhivă
Mario Iorgulescu FOTO Arhivă

Procesul în care Mario Iorgulescu, care în septembrie 2019 a omorât un om, va începe în iunie. Potrivit ziarului „Liberatatea”, avocaţii acuzatului susţin că Iorgulescu suferă de o boală gravă, acesta având leziuni pe creier, despre care judecătorii au opinia că ar putea fi de la consumul de cocaină.

Avocaţii pledează că Mario Iorgulescu suferă de o boală gravă, iar acest lucru îl împiedică să participe la proces şi să înţeleagă actele de judecată. În camera preliminară, etapa de verificare a legalităţii anchetei făcute de procurori, apărătorii au depus la dosar mai multe documente medicale, potrivit Libertatea

„Potrivit documentelor depuse de avocaţi, afecţiunile suferite de şoferul acuzat pentru omor au evoluat în timp. Iniţial a prezentat tulburări de somn şi sindrom de stres posttraumatic, dar apoi s-au descoperit leziuni cerebrale ce ar fi apărut însă înainte de producerea accidentului din septembrie 2019 şi au fost descoperite în Italia, după accident”, arată sursa citată. 

Judecătorii români s-au uitat peste toate actele medicale şi au ajuns la concluzia că „eventualele leziuni cerebrale ale inculpatului pot fi asociate consumului anterior de cocaină, dar ele nu l-au împiedicat pe acesta să îşi trăiască viaţa în societate”, mai punctează sursa citată. 

În nopatea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care se afla la volanul unei maşini de lux, a intrat pe contrasens şi lovit o altă maşină, omorându-l pe şoferul acesteia. În urma analizei probelor biologice s-a stabilit că Mario Iorgulescu avea 1,96 g/l şi era sub influenţa cocainei. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti l-a acuzat pe Mario Iorgulescu nu de ucidere din culpă, ci de omor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite