Mitruţ Ion, fost director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

Mitruţ Ion, fost director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

Acesta împreună cu un alt inculpat din dosar ar fi cerut un comision de 10% din valoarea unui contract.

Fostul director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa, Bogdan Ion MItruţ, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de complicitate trafic de influenţă şi a unei persoane fizice, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţiei au dispus miercuri trimiterea în judecată, în libertate, a lui Bogdan Ion Mitruţ, la data faptei director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru comiterea infracţiuni de complicitate trafic de influenţă. Alături de acesta a mai fost trimis în judecată şi o altă persoană, inculpat pentru trafic de influenţă, sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruţ Bogdan Ion, ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei şi 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA.

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

„Inculpatul ar fi pretins şi primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruţ Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naţionale, astfel încât firmei să îi fie făcute plăţile restante pentru lucrările executate”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranşă de bani primiţi de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: