Ministrul Turismului: „STS a eşuat în două tragedii. Nu a învăţat nimic din cazul din Apuseni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a reacţionat, sâmbătă, după cazul fetei ucise în Caracal, spunând că „STS a eşuat în două tragedii” şi nu a învăţat nimic din tragedia din 2014, din Apuseni. Trif susţine trecerea STS sub coordonarea MApN.

Ministrul Turismului a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că după cazul Alexandrei, fata de 15 ani, despre care anchetatorii au dovezi că a fost ucisă în casa unui mecanic auto, că vinovaţii trebuie să plătească, iar STS a eşuat din nou, după tragedia din Apuseni, conform mediafax.ro

„În România există un serviciu de telecomunicaţii dotat cu echipamente de zeci de milioane de euro pentru recepţionarea şi localizarea apelurilor telefonice şi cu toate acestea Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) găseşte tot felul de scuze şi pasează responsabilitatea în cazul fetiţei ucise. Se pare că STS, unicul serviciu care gestionează apelurile la 112, nu a învăţat nimic din tragedia din Apuseni când, în 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit şi doi oameni şi-au pierdut viaţa. Şi atunci STS a indicat greşit aria în care s-ar fi aflat victimele iar salvatorii nu au ajuns la timp pentru ca oamenii să fie salvaţi”, a scris Bogdan Trif.

Trif arată cu degetul spre procurorul care nu a permis intervenţia spunând că dacă poliţiştii intrau la timp în casa lui Gheorghe Dincă, ar fi putut fi salvată Alexandra.

„În ce ţară normală se acceptă ca un procuror să decidă cu de la sine putere când trebuie făcută o descindere într-un caz de lipsire de libertate? La Caracal un astfel de procuror a întârziat o intervenţie a poliţiei, deşi această intervenţie ar fi putut salva viaţa unei de fete de 15 ani ţinută captivă de un dereglat mintal. STS a eşuat în două tragedii în care oameni nevinovaţi au plătit cu viaţa din cauza unor erori inadmisibile. Se impune regândirea sistemului pentru ca pe viitor astfel de drame să nu se mai întâmple”, a mai spus ministrul Turismului.

Acesta susţine ideea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ca STS să treacă sub coordonarea MApN: „Este nevoie ca STS să-şi recâştige credibilitatea urgent!”, afirmă Trif.

De asemenea, ministrul mai spune că trebuie înţeles faptul că procurorii sunt „obligaţi” să-şi schimbe atitudinea faţă de cetăţeni şi să intervină imediat atunci când viaţa unui om este pusă în pericol.

Bogdan Trif, care este şi preşedinte al PSD Sibiu, a transmis condoleanţe familiei Alexandrei şi a spus că va face tot ce ţine de el pentru aflarea adevărului în acest caz şi pentru ca cei vinovaţi să plătească şi astfel de cazuri să nu se mai repete.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite