Ministrul Muncii a anunţat cum se vor achita pensiile în 2021. Turcan: „Să nu existe întârzieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Muncii anunţă că, în anul 2021, pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1-15 al fiecărei luni. Ministrul Raluca Turcan afirmă că a cerut instituţiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor.

Ministrul Raluca Turcan a stabilit, miercuri, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituţiile funcţionează cu program redus de sărbători, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

"Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi. De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenţă toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu", scrie în comunicat.

De asemenea, Companiei Naţionale Poşta Română i s-a solicitat să facă toate eforturile necesare, conform convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari.

"Intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1-15 al fiecărei luni şi am cerut instituţiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor", a afirmat ministrul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite