Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorul Germaniei în România despre desfiinţarea SIIJ

Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorul Germaniei în România despre desfiinţarea SIIJ

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion  a discutat cu ambasadorul Germaniei în România Cord Mier-Klotd Foto: Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a avut o marţi, o întâlnire cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Mier-Klotd. Cei doi oficiali au discutat despre subiecte de interes aflate pe agenda internă şi europeană, precum şi despre colaborarea bilaterală în domeniul justiţiei. Desfiinţarea SIIJ s-a aflat printre subiectele abordate în cadrul acestei întrevederi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vă aflaţi într-o perioadă foarte importantă pentru România, în care puteţi corecta ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani.  Toţi paşii făcuţi în direcţia cea bună sunt câştiguri pe termen lung pentru statul de drept şi democraţia din România, şi în acelaşi timp pentru Europa noastră comună”, a declarat ambasadorul Germaniei în România, Cord Mier-Klotd, potrivit comnicatului transmis de Ministerul Justiţiei.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de corectare a legilor justiţiei şi de desfiinţare a SIIJ, potrivit sursei citate.

Iar un alt subiect de interes a fost consolidarea luptei împotriva corupţiei.
 
„Avem ocazia să reparăm şi să construim cadrul normativ şi instituţional privind justiţia din România. Trebuie să dovedim că suntem pe calea cea bună şi că schimbările se produc în mod real. Dialogul cu statele membre al Uniunii Europene, atât în plan bilateral, dar şi în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, ne oferă ocazia de a identifica bune practici existente, care să genereze iniţiative la nivel naţional. Astfel, Pactul privind statul de drept, adoptat de autorităţile din Germania în ianuarie 2019, ar constitui un astfel de exemplu ”, a declarat ministrul Justiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările