Ministrul de Interne explică Ordinul privind obligativitatea purtării măştii în aer liber: „Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porţi mască”

Ministrul de Interne explică Ordinul privind obligativitatea purtării măştii în aer liber: „Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porţi mască”

Foto Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, joi, la Antena 3, că Ordinul dat recent spune că este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile deschise aglomerate, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 6 la mia locuitori. El a explicat că, dacă eşti singur pe stradă poţi să nu porţi masca.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile deschise. Am spus aşa, că se exceptează de la această obligativitate persoanele care desfăşoară activităţi individuale sau împreună cu membrii familiei, cei care desfăşoară activităţi sportive, recreative şi de asemenea am spus că dăm posibilitatea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi a comitetului Bucureşti să vină cu alte excepţii dacă DSP-urile judeţene avizează astfel de excepţii.
 
El a menţionat că în Ordin este vorba doar despre spaţiile deschise.
 
Ministrul a fost întrebat despre faptul că la nivelul Bucureştiului nu s-a convocat încă şedinţa Comitetului, pentru că aşteaptă lămuriri privind excepţiile de la purtarea măştii în aer liber.
 
„Eu cred că Ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicaţii, le dăm şi la Bucureşti şi peste tot unde incidenţa este peste 6 la mie”.
 
Ministrul a ţinut să precizeze că vorbim despre activităţi individuale, nu unde sunt şi alţi oameni.
 
„Dacă circulăm pe stradă, singur, este normal să nu purtăm mască, dar dacă sunt şi alţii în jurul tău e obligatoriu să porţi mască. Nu poţi să faci activităţi sportive individuale, cu mască, sau dacă te plimbi singur, dar dacă sunt şi alţii în jur, este obligatoriu să porţi masca”, a explicat ministrul de Interne.
 
Lucian Bode a fost întrebat dacă o persoană poate mânca un covrig, pe stradă, fără mască, el răspunzând: „Categoric da, dacă eşţi singur şi nu sunt şi alţi oameni în jurul tău.
 
Poliţistul nu-ti poate da amendă dacă eşti singur pe stradă şi nu porţi mască. Dacă eşti în zona aglomerată şi nu porţi mască, pare toate pârghiile să îi sancţioneze pe cei care nu respectă legea
 
Lucian Bode a mai precizat că acest ordin nu face referire la vârstă persoanelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările