Ministrul Apărării a evidenţiat nevoia urgentă de deschidere a unor culoare umanitare, la întâlnirea cu omologul ucrainean, la Baza Aeriană Ramstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dîncu FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
Vasile Dîncu FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu a participat la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărăriiprivind Ucraina, unde oficialii au discutat despre modalităţile de continuare şi intensificare a sprijinului Ucrainei. Vasile Dîncu a avut o întrevedere cu omologul ucrainean, Oleksii Reznikov, în cadrul căreia a prezentat demersurile făcute de România pentru susţinerea Ucrainei.

„Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat marţi, 26 aprilie, la prima reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina (Ukraine Defense Consultative Group), găzduită în Baza Aeriană Ramstein, Germania, de către secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III”, a informat ministerul într-un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, „reuniunea Grupului Consultativ a avut pe agendă evaluarea situaţiei de securitate din Ucraina, având în vedere continuarea ofensivei militare nejustificate şi ilegale a Federaţiei Ruse, aflată acum într-o nouă etapă. De asemenea, înalţii oficiali din domeniul securităţii şi apărării au discutat despre modalităţile de continuare şi intensificare a sprijinului pentru Ucraina, în conformitate cu necesităţile de asigurare a apărării şi securităţii acestei ţări pe termen scurt, mediu şi lung”. 

Ministrul român al Apărării „a avut o scurtă întrevedere cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, prilej cu care a exprimat solidaritatea deplină cu Ucraina şi a transmis disponibilitatea de a menţine un dialog constant şi deschis ori de câte ori va fi necesar”, prezentând totodată şi „demersurile efectuate la nivel naţional în ceea ce priveşte modalităţile concrete de susţinere a Ucrainei. A evidenţiat, de asemenea, rolul extrem de important al hub-ului logistic umanitar de la Suceava, folosit în mod eficient de mai multe state”. 

„Referitor la evoluţia conflictului, ministrul Vasile Dîncu a reiterat sprijinul României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în graniţele sale recunoscute internaţional, a condamnat atrocităţile comise în oraşele şi satele Ucrainei şi a evidenţiat nevoia urgentă de deschidere şi funcţionare necondiţionată a unor culoare umanitare”, mai arată sursa citată. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite