Cine este noul şef al Poliţiei Române. Liviu Vasilescu a fost înlăturat de Dragnea de la conducerea Direcţiei de Operaţiuni Speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română are un nou şef. Este vorba de chestorul Liviu Vasilescu, fost şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS). Mare parte din carieră Vasilescu şi-a petrecut-o ca ofiţer operativ la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate.

UPDATE Decizia de numire a lui Liviu Vasilescu a fost luată de premierul Viorica Dăncilă, iar documentul a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

„Având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne formulată prin adresa nr. 19.885 din 2 august 2019, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/5 237 din 19 august 2019 privind Codul administrativ al art. 8 alin. (1) din Legea 2018/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 27 35 alin (1) lit. c¹) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare,

Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Liviu Vasilescu se numeşte în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în documentul publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Înainte de a fi numit, Liviu Vasilescu a primit aviz pozitiv din partea Corpului Naţional al Poliţiştilor. 

Reamintim că Liviu Vasilescu a fost schimbat din funcţia de şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei din România, în aprilie 2018, şi mutat la Direcţia de Arme şi Muniţii. Direcţia de Operaţiuni Speciale era una dintre instituţiile-cheie cu care lucra DNA după decizia Curţii Constituţionale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale. 

Sub conducerea lui Vasilescu, Direcţia de Operaţiuni Speciale a funcţionat eficient, fără ca informaţiile despre filajele şi interceptările realizate prin acestă direcţie să ajungă la politicieni, au explicat surse judiciare la vremea respectivă. Miza schimbării conducerii DOS ar fi fost dorinţa lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esenţiale din Poliţia Română în relaţia cu DNA.

Liviu Vasilescu a fost mutat la Direcţia de Arme şi Muniţii, ”cu acordul său”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite