Jandarmeria atrage atenţia asupra unei ştiri false referitoare la decesul unui protestatar: Infirmăm această informaţie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Totodată, roagă toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie Foto: Arhivă
Totodată, roagă toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie Foto: Arhivă

Jandarmeria Română atrage atenţia asupra unor informaţii false apărute, pe reţele de socializare, referitoare la decesul unui protestatar şi precizează că niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Brăila nu a decedat.

Astfel, într-o postare apărută pe o reţea de socializare se precizează că un minor care ar fi fost bătut aseară de jandarmii din Braila ar fi decedat la spital şi incită oamenii să vină, sâmbătă, la protest.

„Minorul bătut aseară de jandarmi la Brăila a decedat la spital. Până aici a fost trădătorilor. Aşa nu se mai poate- Sâmbătă (3 aprilie) TOATĂ ROMÂNIA VINE LA BUCUREŞTI. Piaţa Universităţii- ora 16”, se arată într-o postare, conform unei capturi de ecran ataşate mai jos.

„Recent pe reţelele de socializare a fost lansată o informaţie falsă, referitoare la decesul unui protestatar din municipiul Brăila. Infirmăm această informaţie, niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Brăila nu a decedat”, a transmis Jandarmeria Română.

Totodată, reaminteşte şi că tânărul protestatar de la Brăila care apare într-un video distribuit intens pe reţelele de socializare ca fiind victimă a unui aşa-zis abuz al forţelor de ordine nu are sânge în zona capului – aşa cum se sugerează în comentarii – ci o eşarfă roşie.

„Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt, este tot o informaţie falsă, întrucât ‘’pata de sânge” era de fapt o eşarfă de culoare roşie” a transmis Jandarmeria, conform sursei citate.

Totodată, roagă toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie.

info falsa foto jandmeria Braila
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite