Iohannis: Demisiile tuturor celor care au gestionat greşit cazul de la Caracal sunt obligatorii, dar nici pe departe suficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency
Klaus Iohannis FOTO presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri seară, că demisiile tuturor celor care au gestionat greşit cazul de la Caracal, sunt obligatorii, dar nici pe departe suficiente. Iohannis afirmă că a cerut ministrului de Interne şi şefului STS să facă ancheta cu celeritate şi a solicitat un prim raport în şedinţa CSAT de marţi.

”Demisiile tuturor celor care au gestionat greşit cazul de la Caracal, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranţei românilor şi pentru a preîntâmpina situaţii similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Cât timp corupţia, incompetenţa, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenţi politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esenţială şi eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Acesta anunţă că a cerut ministrului de Interne şi directorului STS ca cercetările să fie desfăşurate cu maximă celeritate.

”La şedinţa CSAT de marţi aştept să-mi prezinte un prim raport asupra acestui caz”, a mai transmis Iohannis.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a fost demis, vineri seară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite