Incidentul de la Tarom. Cum au fost pedepsiţi alţi călători care au făcut scandal la bordul avioanelor comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adau Mornyang
Adau Mornyang

La nivel mondial scandalagii care se manifestă în avioanele comerciale au parte, în general, de pedepse destul de dure din partea autoriţăţilor.

Concret cei care au un comportament neadecvat, insultă echipajele curselor comerciale şi refuză ordinele personalului navigant sau de securitate, precum s-a întâmplat şi cu femeia din Maroc care a făcut scandal în avionul Tarom care trebuia sa efectueze cusa Bucureşti – Cairo, nu au parte de clemenţa autorităţilor. În unele cazuri cei care fac scandal au fost arestaţi sau chiar au fost pedepsiţi cu închisoarea.

Miss World s-a ales cu trei ani de închisoare cu suspedare

Este şi cazul fotomodelului şi fostei concurente Miss World Adau Mornyang din Australia care a fost condamnată la trei ani de închisoare şi 100 de ore de muncă în folosul comunităţii după, la începutul anului, ce a provocat un scandal la bordul unui avion United Airlines. 

Concret, la un moment dat, tânăra, în vârstă de 25 de ani, a început să  facă scandal şi să strige remarci obscene, terorizând pasagerii şi echipajul unui zbor din Melbourne – Los Angeles. De asemenea, Mornyang a atacat o însoţitoare de zbor, potrivit The New York Post. Pentru a o imobiliza a fost nevoie de intervenţia mai multor şerifi ai aerului ce se aflau la bord. În timpul procesului ce a urmat,  fotomodelul şi-a cerut scuze şi a scăpat de pedeapsa de închisoare cu executare, judecătorul suspendând pedepsa de trei ani. 

Arestaţi fiindcă nu au stat jos şi au făcut scandal

Într-un alt incident care a avut loc în luna mai la bordul unui avion WizzAir, mai mulţi călătorii au refuzat să respecte procedurile după ce au consumat băuturi alcoolice, iar căpitanul a refuzat aterizarea şi a cerut intervenţia poliţiei. Totul pe o cursă Londra – Budapesta. 

Zborul 2208 era pe punctul de a ateriza pe aeroportul Ferihegy, la marginea capitalei ungare, când un pasager, aparent beat, s-a ridicat de pe scaunul său pentru a merge la toaletă, deşi căpitanul făcuse anunţul prin care solicita pasagerilor să rămână aşezaţi. Un însoţitor de zbor i-a atras atenţia pasagerului turmentat că trebuie să rămână aşezat, însă acesta a refuzat. Căpitanul aeronavei a decis să anuleze aterizarea.

Întoarcerea din drum a aeronavei şi refuzul pasagerului de a se aşeza a stârnit furia altor turişti, care s-au ridicat de pe scaune şi s-au luat la bătaie cu pasagerul. Toţi cei implicaţi în bătaia din avion ar fi consumat cantităţi consistente de băuturi alcoolice.

După ce pasagerii bătăuşi s-au calmat, avionul a survolat nordul Ungariei şi a aterizat în cele din urmă la Budapesta, cu o întârziere de jumătate de oră.

Cei implicaţi în incident au încercat să îşi ia bagajele şi să părăsească avionul, însă pilotul a anunţat că a chemat poliţia, anunţ primit cu aplauze de ceilalţi pasageri ai aeronavei. Doi bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi. 

Reamintim că femeia din Maroc a fost amendată 1.000 de lei, suma maximă prevăzută de Legea 61, după un scandalul provocat, pe 17 iulie, în aeronava Tarom.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite