Guvernul a decis ca after-school-urile să rămână deschise, chiar dacă CNSU a propus altfel. Explicaţiile lui Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Guvernul a decis ca after school-urile şi creşele să rămână deschise chiar dacă CNSU a propus altfel, iar şcolile trec online, urmând ca ministrul Educaţiei să emită un ordin în acest sens, a declarat vineri secretarul de stat în MAI Raed Arafat, referindu-se la măsurile propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Guvernul a decis ca after school-urile şi creşele să rămână deschise chiar dacă CNSU a propus altfel, iar şcolile trec online, urmând ca ministrul Educaţiei să emită un ordin în acest sens”, a afirmat Arafat.

„Din nou insist că măsurile nu putem să le luăm singuri şi să le aplicăm fără participarea tuturor avem nevoie de dumneavoastră, de toţi, să fiţi alături de noi să putem implementa aceste măsuri în mod corect. (...) Nu plecaţi urechile la campaniile împotriva purtării măştii. E foarte important să verificaţi de unde luaţi informaţia să vedeţi dacă e corectă sa nu”, a recomandat secretarul de stat.

Arafat a mai precizat că pieţele agro-alimentare în spaţii deschise rămîn funcţionale cu respectarea regulilor de distanţare.

Programul de lucru va fi decalat în cel puţin două grupe la interval de cel puţin o oră, iar acest lcuru devine obligatoriu unde angajaţii sunt peste 50.. Ministerul Muncii va fi cel care va face verificări cu privire la acest aspect.

Raed Arafat a explicat că actele nornative fac referire şi la noţiunea de „terasă”. 

„Definirea clară încât acelea care se încadrează în definiţia spaţiilor închise din Legea 349 din 2009. Un spaţiu închis este cel care are un acoperiş şi două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare, orice spaţiu care are astfel de descriere se tratează ca spaţiu închis şi atunci se aplică regula privind restaurantele. Aceste spaţii nu pot fi tratate ca terase în spaţii deschise”, a declarat Raed Arafat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite